Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Підведення підсумків роботи відділення за 2017 рік
AA

Підведення підсумків роботи відділення за 2017 рік

21 лютого 208 року Южноукраїнським міським відділенням УВД Фонду соціального страхування України в Миколаївській області було проведено засідання «круглого столу» за участю керівників служб охорони праці підприємств м. Южноукраїнська та Арбузинського району, представників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, організації профспілки.

На засіданні було підведено підсумки спільної роботи з питань охорони праці та соціального страхування за 2017 рік, лікування застрахованих осіб. На засіданні були присутні заступник директора Департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради Заболотна Л.В., голова Миколаївської обласної профспілкової організації працівників енергетики та електротехнічної промисловості Миронова В.А., завідувач цехового терапевтичного відділення, лікар – терапевт, профпатолог КЗ «ЮМЛ» Феофентова Т.В. та керівники служб охорони праці.

Начальник Южноукраїнського міського відділення Світлана Гут  відкрила засідання круглого столу, повідомила присутніх про зміни в структурі та роботі відділення Фонду. Провела аналіз витрат відділення згідно заяв-розрахунків поданих страхувальниками на фінансування коштів по тимчасові втраті працездатності, моніторинг захворюваності серед застрахованих осіб, посилення відповідальності за якісне лікування та особливу увагу приділила відновлювальній реабілітації застрахованих осіб згідно Постанови №39 та Наказу Виконавчої дирекції Фонду Соціального страхування України. Повідомила про новий підхід з 01.01.2018 року – «гроші ходять за людиною» та зміни в законодавстві «Про загальнообов’язкове соціальне страхування»,  а також згідно повідомлення Виконавчої дирекції Фонду про  впровадження у другому півріччі електронних листків непрацездатності.

Заступник директора Департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради Заболотна Л.В. повідомила про стан травматизму невиробничого характеру у місті Южноукраїнськ за 2017 рік.

Голова Миколаївської обласної профспілкової організації працівників енергетики та електротехнічної промисловості Миронова В.А. звернула увагу на тісну співпрацю Фонду, профспілки та роботодавцями всіх форм власності, наголосила про важливість профілактичних заходів щодо запобігання виникнення травм та про актуальність проблеми охорони праці на виробництві. Зазначила про важливість питання відновлювальної реабілітації.

Завідувач цехового терапевтичного відділення, лікар - терапевт, профпатолог КЗ «ЮМЛ» Феофентова Т.В. детально та якісно проаналізувала захворюваність в місті та на ВП ЮУ «АЕС» та проведену роботу цехових лікарів та медичного відділу охорони здоров’я, а також яка робота проводиться по недопущенню професійних захворювань.

Страховий експерт з охорони праці Южноукраїнського міського відділення Божко О.О. звернулась до інженерів з охорони праці з проханням відповідально ставитись до проведення навчання та інструктажів з питань охорони праці. Наголосила на необхідності аналізувати причини нещасних випадків та вживати заходів щодо їх усунення і запобігання.   

Проблема виробничого травматизму буде існувати завжди, але її вирішення вимагає все більш глибокого розуміння причин його виникнення, а отже і більш досконалих методів профілактики.

По завершенню засідання «круглого столу» начальник відділення Фонду Гут С.С. побажала всім бути здоровими!

 

 

 

Читайте також

Виходь на світло! Ризики та негативні наслідки незадекларованої праці для суб'єктів господарювання

Южноукраїнське міське відділення У ВД ФССУ в Миколаївській області

  Зміни в трудовому законодавстві під час воєнного стану Задекларована праці = трудов...

Охорона праці під час організації дистанційної (надомної) роботи

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

В умовах поширення коронавірусної інфекції та впровадження карантинного режиму на території України&...

Раціональне використання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) при захворюванні на COVID-19

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Профілактичні заходи Інфікування SARS-CoV-2 відбувається контактним та крапельним шляхами. Повітр...

Заходи з профілактики інфекцій та інфекційний контроль під час надання медичної допомоги пацієнту, який підлягає визначенню випадку COVID-19

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Заходи з профілактики інфекцій здійснюються працівниками охорони здоров'я (медичними працівникам...

Проведення медичних оглядів

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Власник або уповноважений ним орган зобов'язаний за власні кошти забезпечити фінансування та орг...