Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Підсумки місячника боротьби з туберкульозом
AA

Підсумки місячника боротьби з туберкульозом

Щороку в березні  місяці проходить місячник боротьби з туберкульозом. Товариство Червоного Хреста України допомагає державі у здійсненні цих заходів, надаючи соціальну, гуманітарну, медичну, психологічну підтримку хворим.

Інформаційно-просвітницька робота посідає значне місце в профілактиці цього  захворювання. Вберегтися від туберкульозу можна, але для цього слід знати про хворобу якомога більше, не забувати про правила особистої гігієни, своєчасно походити флюорографічне обстеження .

Протягом місячника Южноукраїнською міською організацією Товариства Червоного Хреста було розповсюджено  серед населення літературу по боротьбі з туберкульозом.

Проведена акція по збору   продуктів харчування та згідно списку хворих, наданих лікарем-фтизіатром СМСЧ-2 , 10 чоловік отримали продуктові набори на суму 409 грн. та миючі засоби на суму 240 грн.

Товариство є одним із виконавців (з 2011 року) програми по боротьбі з туберкульозом при фінансуванні Глобального Фонду. В рамках програми проводиться контрольоване лікування хворих на туберкульоз, в тому числі мультирезистентних, що належать до групи ризику і не мають прихильності до лікування.  

На сьогоднішній день на медико-соціальному  супроводі Червоного Хреста м. Южноукраїнська знаходиться четверо хворих на МР ТБ( мульти резистентний туберкульоз).  В рамках виконання проекту «Посилення системи надання якісної амбулаторної допомоги хворим на МР ТБ шляхом  надання максимально-наближених медико-соціальних, психологічних послуг та формування прихильності до лікування», що фінансується Глобальним Фондом боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією за напрямком «Медико-соціальний супровід та формування прихильності до лікування мультирезистентного туберкульозу» .За 1 квартал 2017 року ці люди отримали  соціальну підтримку продовольчими  наборами в кількості 16 шт. на суму 1712 грн.

 

Читайте також

8 травня 2017 року виповнилося 99 років з часу створення Товариства Червоного Хреста України

Южноукраїнська міська організація Товариства Червоного Хреста України

8 травня 2017 року виповнилося 99 років з часу створення Товариства Червоного Хреста України&nb...

До уваги мешканців міста!

Южноукраїнська міська організація Товариства Червоного Хреста України

Товариство Червоного Хреста України 99 років поспіль допомогає державі у наданні медичної,...

До уваги мешканців міста!

Южноукраїнська міська організація Товариства Червоного Хреста України

  Южноукраїнська міська організація Товариства Червоного Хреста перевезла банк - одягу з...