Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Перспектива стаціонарного лікування хворих на COVID-19 в КНП «ЮМБЛ»
AA

Перспектива стаціонарного лікування хворих на COVID-19 в КНП «ЮМБЛ»

За період пандемії в КНП «ЮМБЛ» проліковано 941 хворих з діагнозом коронавірусна інфекція. Лікарня стабільно працювала згідно з укладеним договором з Національною Службою здоров’я України за кодом медичні послуги «Стаціонарна медична допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19». Згідно розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 від 02 червня 2021 року № 45 визначено перелік закладів охорони здоров’я для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, в тому числі і в Миколаївській області – 9 лікувальних закладів.

В аналогічному розпорядження від 07 травня 2020 року № 31 в області визначено вісім закладів. З переліку закладів області було виключено три заклади, в тому числі КНП «ЮМБЛ» у зв’язку з поліпшенням епідситуації в Україні.

КНП «ЮМБЛ» готове продовжувати надання стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19. Міський голова Валерій Онуфрієнко, управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради, КНП «ЮМБЛ» неодноразово  зверталися з проханням сприяти вирішенню питання щодо включення КНП «ЮМБЛ» в перелік закладів  визначених для госпіталізації пацієнтів з коронавірусною інфекцією та підозрою на COVID-19 до народного депутата України Артема Чорноморова, голови обласної ради, керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру пов’язаної з поширенням коронавірусної інфекції  COVID-19 на території Миколаївської області Ігоря Кузьміна та управління охорони  здоров’я Миколаївської облдержадміністрації (далі - УОЗ МОДА).

У відповіді наданій в.о. начальника УОЗ МОДА Олега Бабіна зазначено, що дане питання буде розглядатись в разі погіршення в області епідситуації.

В зв’язку з погіршенням епідситуації в області, підвищенням рівня госпіталізації та завантаженості ліжок з киснем, (в тому числі в найближчих закладах охорони здоров’я першої хвилі), Управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради повторно звернулося з аналогічним клопотанням в УОЗ МОДА та до керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру пов’язаної з поширенням коронавірусної інфекції  COVID-19 на території Миколаївської області.

Сподіваємось що дане питання буде вирішено.

Читайте також

 Шановні Почесні донори!

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

14 червня відзначається Всесвітній день Донора крові. Бюджетом Южноукраїнської міської територіал...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 № 324 за 2023 рік

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Бюджетом Южноукраїнської міської територіальної громади з 01.01.2023 по 31.12.2023 (далі – зві...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській мі...

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні заходи посилюють

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні...