Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Персонал ЮУАЕС і рятувальники продемонстрували гарні навички взаємодії під час гасіння УМОВНОЇ пожежі
AA

Персонал ЮУАЕС і рятувальники продемонстрували гарні навички взаємодії під час гасіння УМОВНОЇ пожежі

Персонал Южно-Української АЕС спільно з особовим складом Южноукраїнського гарнізону Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) і членами оперативного штабу пожежогасіння відпрацювали навички взаємодії, прийоми та методи роботи зі спецтехнікою. Тактико-спеціальні навчання з ліквідації УМОВНОЇ пожежі проходили 6 лютого в приміщенні повномасштабного тренажера блочного щита управління енергоблока №3 ЮУАЕС.

За легендою тренування в одному з приміщень повномасштабного тренажера (ПМТ) блочного щита управління енергоблока №3 Южно-Української АЕС у результаті короткого замикання на електрообладнанні сталося УМОВНЕ загорання. Внаслідок цього виник ризик поширення вогню в сусідні приміщення та загроза життю обслуговуючого персоналу.

«Площа УМОВНОЇ пожежі склала 70 квадратних метрів. Під час розвідки з'ясувалося, що в приміщенні повномасштабного тренажера вогнем охоплено електроустаткування та меблі. Займання супроводжується високою температурою та щільним задимленням, - повідомив подробиці заступник начальника 1-го державно-рятувального загону з питань оперативного реагування Євген Згуровський. - Для гасіння пожежі було задіяно вісім одиниць пожежної та рятувальної техніки і більше 60 осіб особового складу трьох пожежно-рятувальних частин. У перебігу тренування було евакуйовано близько 10 працівників АЕС. Складнощів у ліквідації УМОВНОЇ пожежі додали також додаткові ввідні - вихід з ладу одного з пожежних насосів і заклинювання металевих дверей на даху ПМТ, внаслідок чого неможливо було подати стволи на потрібну позначку».

За оцінкою Є.Згуровського, під час ліквідації УМОВНОЇ пожежі залучений до тренування особовий склад державних пожежно-рятувальних частин №25, №27, №28 і оперативні служби Южно-Української АЕС відпрацювали професійно і зі своїми завданнями впоралися задовільно. УМОВНУ пожежу було локалізовано за півгодини з моменту надання першої ввідної.

У практичному тренуванні з гасіння УМОВНОГО займання відпрацьовувалися прийоми та методи проведення розвідки, оцінки обстановки на пожежі, визначення вирішального напрямку оперативних дій пожежних підрозділів, вибір засобів і способів гасіння вогню. Особливу увагу було приділено взаємодії з оперативними службами АЕС. Крім стандартної екіпіровки, бійці застосовували спеціальні засоби, які захищають від ураження електричним струмом і забезпечують роботу пожежників в умовах  значної задимленості.

За відпрацюванням дій особового складу Южноукраїнського гарнізону Державної служби з надзвичайних ситуацій спостерігали представники Головного управління ДСНС.

Пожежні навчання на об'єктах Южно-Українського енергокомплексу - заходи планові. Відповідно до затвердженого графіка, вони проводяться щокварталу.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...