Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Перелік найбільш актуальних питань щодо умов призначення житлових субсидій
AA

Перелік найбільш актуальних питань щодо умов призначення житлових субсидій

1. Хто має право на отримання житлової субсидії?

Право на отримання житлової субсидії мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України (отримали посвідку на постійне або тимчасове проживання, визнано біженцями в Україні), що проживають у житлових приміщеннях (будинках).

Житлова субсидія призначається одній із зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, тобто за місцем реєстрації особи, та розраховується на усіх зареєстрованих осіб.
              До складу домогосподарства включаються особи, що зареєстровані в житловому приміщенні (будинку). На таких осіб розраховуються соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування і їх доходи враховуються під час призначення житлової субсидії.

Субсидія також може бути призначена особам, які не зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично проживають у ньому:

орендують житло на підставі договору найму(оренди);

індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію у разі, коли їм нараховується плата за житлово-комунальні послуги;

внутрішньо переміщеним особам.

У таких випадках, склад домогосподарства декларується заявником під час звернення за призначенням житлової субсидії з додаванням до заяви відповідних документів, що підтверджують проживання за фактичною адресою домогосподарства.

Житлова субсидія не може призначатися одночасно за зареєстрованим місцем проживання особи та за місцем її фактичного проживання.

2. Куди необхідно звертатись для призначення субсидії та які документи необхідно подавати?

Документи для призначення житлових субсидій приймаються:

- посадовими особами центру надання адміністративних послуг.  

Для призначення житлової субсидії подаються наступні документи:

- заява про призначення та надання житлової субсидії (http://plsz.gov.ua/pub_doc/zayava%202021.doc);

- декларація про доходи і витрати осіб, які звернулись за призначенням житлової субсидії (http://plsz.gov.ua/pub_doc/declaraciya%202021.doc);

За потреби також додаються:

- договір наймання (оренди) житла (для орендарів);

- копія договору про реструктуризацію заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг (у разі наявності заборгованості);

- додаткові документи, необхідні для розгляду питання призначення субсидії (у разі призначення субсидії у виняткових випадках, зокрема на фактично проживаючих осіб). Це можуть бути довідки, що підтверджують місце перебування особи на території іншої адміністративно-територіальної одиниці у зв'язку з роботою, лікуванням, навчанням, довготривалим відрядженням, відбуванням покарання, у тому числі легалізовані в Україні документи про набуття страхового стажу в іншій країні;

- довідки про оплату житлово-комунальних послуг в іншому житловому приміщенні;
   акти обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства селищної, сільської або міської ради;

- договори оренди житла в іншому місці тощо.

 При зверненні з питань призначення житлової субсидії при собі обов'язково необхідно мати: паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код), інформацію про паспортні дані та реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код) членів домогосподарства та членів їх сімей (в тому числі, які зареєстровані за іншою адресою), інформацію про особові рахунки організацій-надавачів житлово-комунальних послуг (зазначається у платіжних квитанціях або розрахункових книжках), інформацію про виплатні реквізити банківської установи для виплати субсидії (у разі виявлення бажання отримувати субсидію через банківські установи).

Важливо! Заява та декларація вважаються не поданими, у разі, якщо не внесені у повному обсязі відомості про членів домогосподарства та членів їх сімей; відомості про адресу домогосподарства та номери особових рахунків, дані про доходи та майно. Тому, при заповненні заяви та декларації просимо уважно зазначати всю повну та достовірну інформацію.

3. Як подати документи на отримання субсидії в електронній формі?

Міністерством соціальної політики України спільно з Міністерством цифрової трансформації розроблено можливість подання документів для отримання субсидії в електронному вигляді через Портал Дія

1. Зареєструватись чи авторизуватись в кабінеті громадянина на https://diia.gov.ua/ за допомогою електронного підпису або BankID.

2. Вибрати у меню Послуги на порталі Дія послугу Заява на субсидію.

3. Перевірити коректність своїх даних у профілі користувача, оновити їх за необхідності.

4. Зазначити необхідну інформацію для призначення субсидії відповідно до запропонованих форм та до наявних полів спливаючих форм, зокрема, щодо сімейного стану заявника, членів домогосподарства та членів їх сімей, характеристики житлового приміщення, житлово-комунальних послуг, майнового та матеріального стану сім'ї (доходи, наявність транспортних засобів, здійснення купівлі на суму більше 50 тис. грн., дані про наявність заявника, членів господарства або членів їхній сімей депозитних рахунків з сумою понад 100 тис. грн., наявність нерухомого майна).

У разі необхідності, приєднати файл із сканованою копією документу (в pdf-форматі), а саме:

документи, що підтверджують фактичне місце проживання особи, відмінне від адреси реєстрації за адресою домогосподарства;

договір оренди (найму) житлового приміщення;

договір про реструктуризацію заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг;

документи, що підтверджують факт надання особою соціальних послуг;

довідка про доходи, інформація про які відсутня в ДПС та Пенсійному фонді України;

документи, що підтверджують факт перебування особи в складних життєвих обставинах.

Після заповнення всіх реквізитів необхідно перевірити та підтвердити правильність внесених даних.

5. Підписати заяву електронним підписом та направити на розгляд.

   4. Як розраховується житлова субсидія?

Житлові субсидії призначаються в розмірі різниці між вартістю житлово-комунальних послуг у межах соціальних нормативів користування послугами та обсягом визначеного Кабінетом Міністрів України обов'язкового відсотка платежу.

Обов'язковий відсоток платежу розраховується індивідуально для кожної сім'ї, залежить від доходів сім'ї та визначається за єдиною формулою:

  1. обчислюється середньомісячний сукупний дохід домогосподарства
  2.  середньомісячний сукупний дохід ділиться на кількість членів домогосподарства, і визначається середньомісячний дохід на одну особу;
  3. дохід на одну особу ділиться на розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, встановленого на 1 січня року, з якого призначається субсидія (розмір прожиткового мінімуму на 01.01.2021 складає 2189 грн., з 01.01.2022 року - 2393 грн.);
  4. отриманий результат ділиться на 2, а потім множиться на 15%, і таким чином визначається відсоток від середньомісячного сукупного доходу.

   5) розраховується розмір обов'язкового платежу: обов'язковий відсоток платежу множиться на середньомісячний сукупний дохід домогосподарства.

 

   5. За який період враховуються доходи при обчисленні житлової субсидії?

Для розрахунку житлової субсидії середньомісячний сукупний дохід осіб, враховується:
за III і IV квартали попереднього календарного року - у разі, коли житлова субсидія призначається з початку неопалювального сезону;

за I і II квартали поточного календарного року - у разі, коли житлова субсидія призначається з початку опалювального сезону;

за два квартали, що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії, - у разі, коли житлова субсидія призначається не з початку опалювального (неопалювального) сезону.

У такому ж порядку розраховується середньомісячний сукупний дохід під час призначення житлової субсидії без звернення на наступний строк, а також під час розрахунку житлової субсидії на опалювальний сезон домогосподарствам, яким призначено її в минулому неопалювальному сезоні.

Житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається виходячи з розміру доходу осіб, за попередній календарний рік.

У разі призначення житлової субсидії з початку опалювального сезону доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованої пенсії за серпень поточного року, а в разі призначення житлової субсидії з початку неопалювального сезону доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованої пенсії за березень поточного року. У разі призначення житлової субсидії не з початку опалювального (неопалювального) сезону враховується розмір нарахованої пенсії за місяць, що передує місяцю, попередньому до місяця, з якого призначається житлова субсидія.

Перелік видів доходів, які враховуються (не враховуються) під час обчислення житлової субсидії визначені Порядком обчислення середньомісячного сукупного доходу сім'ї (домогосподарства) для усіх видів державної соціальної допомоги, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року №632, зі змінами.

6. На який термін призначається житлова субсидія?

Житлова субсидія призначається з місяця звернення за її призначенням до закінчення опалювального сезону (до квітня включно).

 Таким чином, призначення субсидії здійснюється раз на рік (визначається право), а розрахунок розміру житлової субсидії здійснюється двічі на рік (на неопалювальний та опалювальний сезони).

 Житлова субсидія на оплату комунальних послуг з постачання теплової енергії, постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії для централізованого, автономного та індивідуального опалення розраховується у квітні та жовтні з урахуванням тривалості опалювального сезону з 16 жовтня по 15 квітня включно.

У разі подання заяви протягом двох місяців з початку опалювального (неопалювального) сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання.

У разі зміни цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, скраплений газ, тверде та рідке пічне побутове паливо житлові субсидії призначаються протягом трьох місяців з дати такої зміни.

   7. Як дізнатися про призначення субсидії та її розмір онлайн?

У відкритому доступі за посиланням https://subsidii.ioc.gov.ua знаходиться Єдиний державний реєстр отримувачів житлових субсидій, за даними якого громадяни можуть перевірити інформацію про призначення субсидії.

За допомогою реєстру можливо дізнатись чи призначили сім'ї житлову субсидію, термін, на який призначено субсидію, розмір призначеної субсидії, спосіб виплати та назву управління соціального захисту населення, в якому зберігається особова справа отримувача субсидії.

8. Про які обставини, що випливають на право отримання субсидії, необхідно обов'язково повідомляти орган соціального захисту населення сім'ям, які отримують житлову субсидію?

Сім'ям, які отримують житлову субсидію, обов'язково необхідно протягом 30 календарних днів повідомляти територіальні управління соціального захисту населення про обставини, які впливають на право отримання субсидії, зокрема, якщо будь-хто із складу домогосподарства або членів їх сімей:

- має у власності транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше п'яти років або більше ніж однин транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше ніж 15 років (крім мопеда і причепа);

- протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії, призначенням житлової субсидії без звернення здійснив на суму, яка на дату проведення операції перевищує 50 тис. гривень:

-  купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), іншого нерухомого майна, транспортного засобу (механізму), цінних паперів, інших фінансових інструментів, буд.матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або оплатив (одноразово) послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних);

-   платіж (платежі), що випливає з правочинів, за якими передбачено набуття майнових прав на нерухоме майно, транспортні засоби (механізми) (крім об'єктів спадщини та дарування);

- внески до статутного капіталу товариства, підприємства, організації;

- благодійну діяльність (у вигляді сплати коштів);

-  надання фінансової допомоги, позики;

- операції з купівлі безготівкової та/або готівкової іноземної валюти, а також банківських металів;

- має у власності більш ніж одне житлове приміщення (квартиру, будинок), крім житла, яке належить на правах спільної сумісної або часткової власності, розташованого в сільській місцевості, розташованого на тимчасово окупованій території, на лінії зіткнення або непридатного для проживання;

 - має на депозитному рахунку кошти у сумі, що перевищує 100 тис. гривень.

Громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов'язаний протягом 30 календарних днів поінформувати управління соціального захисту населення щодо зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарств; зміни у складі сім'ї члена домогосподарства, зміни соціального статусу членів домогосподарства; настання умов, за яких втрачається право на отримання субсидії на понаднормову площу житла непрацездатних непрацюючих осіб, які проживають самі (працевлаштування таких осіб або виникнення у них інших джерел доходів).

9. За яких умов житлова субсидія не призначається?

Житлова субсидія не призначається, якщо:

1) загальна площа квартир у багатоквартирному будинку перевищує 130 кв. метрів; індивідуальних будинків - 230 кв. метрів (крім житлових приміщень дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, багатодітних сімей, сімей, у яких на початок місяця, з якого призначається субсидія, проживають троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування; житлових приміщень, на які оформлено два і більше окремих особових рахунки на оплату житлово-комунальних послуг, за умови, що загальна площа частини або окремого житлового приміщення кожного домогосподарства, на яку призначається субсидія, не перевищує 130 кв. метрів для квартири, 230 кв. метрів для індивідуального будинку; житлових приміщень, якими забезпечено за рахунок державного чи місцевого бюджету осіб з інвалідністю, які пересуваються на візках);

2) у складі домогосподарства або у складі сім'ї члена домогосподарства є особи, які, за даними Єдиного реєстру боржників, мають заборгованість зі сплати аліментів понад 3 місяці (крім осіб, які вважаються безвісно відсутніми за рішенням суду або мають статус осіб, зниклих безвісти, осіб, які є алко- або наркозалежними, що підтверджується довідкою від лікаря, осіб, до яких застосовуються заходи забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від роботи (посади), осіб, які перебувають під домашнім арештом або під вартою);

3) будь-хто із складу домогосподарства або членів їх сім'ї мають у власності: транспортний засіб, з дати випуску якого минуло менше 5 років; більше ніж один транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше 15 років (крім мопеда і причепа).
При цьому не враховуються мотоцикли, вартість яких на дату набуття права власності не перевищує чотирьох розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня року, з якого призначається субсидія (з 01.01.2021 року – 24000 грн, з 01.01.2022 року – 26000 грн.), самостійно зібрані транспортні засоби, транспортні засоби, одержані безоплатно чи придбані на пільгових умовах через структурні підрозділи з питань соціального захисту населення, у тому числі за рахунок грошової допомоги на придбання автомобіля, а також транспортні засоби, придбані батьками-вихователями дитячих будинків сімейного типу.

4) у складі домогосподарства або у складі сім'ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-років та у яких відсутні доходи або середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати; та/або ними або за них не сплачено єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - ЄСВ) у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії (крім військовослужбовців, а також осіб, щодо яких наявна заборгованість роботодавця із сплати із сплати ЄСВ, або осіб, які відповідно до законодавства звільнені від сплати ЄСВ) або такі особи перебували за кордоном сукупно більше 60 днів.    До 60-денного періоду перебування за кордоном не включаються дні службового відрядження, лікування, навчання або догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку за кордоном, що підтверджується відповідними документами.

Cубсидія може бути призначена, якщо такі особи:

- протягом періоду, за який враховуються доходи не менше одного місяця навчалися за денною формою навчання, отримували пенсію, стипендію, окремі види соціальної допомоги або допомогу по безробіттю, допомогу по частковому безробіттю на період карантину, надавали соціальні послуги, перебували у місцях позбавлення або обмеження волі, або до них застосовувалися заходи забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від роботи (посади), застосовувалися запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту або тримання під вартою, а також перебували у складних життєвих обставинах, викликаних інвалідністю, тривалою хворобою, що підтверджується висновком лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров'я встановленого зразка, алко- або наркозалежністю, що підтверджується висновком лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров'я, який забезпечує надання первинної медичної допомоги, на підставі довідки встановленого зразка закладу охорони здоров'я, що провадить діяльність з надання наркологічної допомоги населенню, в якому особа перебувала на диспансерному обліку або перебували у відпустці без збереження заробітної плати, якщо дитина потребує домашнього догляду, відповідно до пункту 3 частини першої статті 25 Закону України "Про відпустки";

- сплатили (за них сплачено) ЄСВ у розмірі, не меншому ніж мінімальний протягом кварталу, що передує кварталу перед місяцем звернення за призначенням житлової субсидії або перед місяцем, у якому житлова субсидія призначається без звернення громадянина.

5) будь-хто із складу домогосподарства або членів їх сім'ї здійснив на суму більше 50 тис. грн. протягом 12 місяцем перед місяцем звернення:

- купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), іншого нерухомого майна, транспортного засобу (механізму), цінних паперів, інших фінансових інструментів, буд.матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або оплатив (одноразово) послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних);

- платіж, що випливає з правочинів, за якими передбачено набуття майнових прав на нерухоме майно, транспортні засоби (механізми) (крім об'єктів спадщини та дарування);

- внески до статутного капіталу товариства, підприємства, організації;

- благодійну діяльність (у вигляді сплати коштів);

- надання фінансової допомоги, позики.

Житлові субсидії призначаються у разі купівлі квартири (будинку) протягом шести місяців після продажу іншої квартири (будинку), що були єдиним житловим приміщенням у власності особи, на підставі підтвердних документів.

6) у разі наявності простроченої понад 3 місяці (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк позовної давності якої минув і загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн.) Житлова субсидія у такому випадку призначається за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку (ухвали про відкриття провадження у справі);

7) якщо громадянин на вимогу управління соцзахисту населення не повернув надміру перераховану (виплачену) суму житлової субсидії за попередні періоди або не сплачує суми до повернення, визначені відповідним управлінням;

8) будь-хто із складу домогосподарства або членів їх сім'ї мають у власності більш ніж одне житлове приміщення (квартиру, будинок), крім житла, яке належить на правах спільної сумісної або часткової власності, розташованого в сільській місцевості, селищах міського типу, розташованого на тимчасово окупованій території, на лінії зіткнення або непридатного для проживання, на яке оформлено спадщину, за умови, що жодне із житлових приміщень, яке перебуває у власності, не здається в оренду, що підтверджується актом обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства, а також житла, отриманого дитиною-сиротою, дитиною, позбавленою батьківського піклування, особою з їх числа за рахунок державного чи місцевого бюджету, житлових приміщень у гуртожитках;

9) будь-хто із складу домогосподарства або членів їх сім'ї на 1 число місяця, з якого призначається субсидія, має на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти у сумі, що перевищує 100 тис. гривень або облігації внутрішньої державної позики на загальну суму, що перевищує 100 тис. гривень;

10) будь-хто із складу домогосподарства або членів їх сім'ї протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, призначенням житлової субсидії без звернення здійснив купівлю безготівкової та/або готівкової іноземної валюти, а також банківських металів на загальну суму, що перевищує 50 тис. гривень.

   10. Кому житлова субсидія може бути призначена на понаднормову площу житла?

Субсидія призначається у межах соціальних нормативів житлово-комунальних послуг, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 року № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування».

Соціальна норма житла, в межах якої надається субсидія на оплату послуг з управління багатоквартирним будинком; з постачання теплової енергії для централізованого або автономного опалення, індивідуального опалення (незалежно від джерела та виду енергії) становить 13,65 кв. метра на одну особу та додатково 35,22 кв. метра на домогосподарство.

Тобто, соціальна норма житла, з урахуванням якої призначається субсидія на одну особу становить 48,87 кв.м., на домогосподарство, яке складається з двох осіб – 62,52 кв.м., з трьох осіб - 76,17 кв.м.

Положенням про порядок призначення житлових субсидій визначено, що субсидія на понаднормову площу призначається в одному випадку - якщо до складу домогосподарства входять лише непрацюючі непрацездатні особи і про це зазначено у заяві.

Площа житла, на яку призначається субсидія з урахуванням понаднормової площі, розраховується шляхом збільшення соціальної норми житла для домогосподарства на 30 відсотків та відповідно становить: на одну особу – 63,53 кв.м., на двох осіб – 81,27 кв.м., на трьох осіб - 99 кв.м.

До непрацездатних осіб, яким житлову субсидію може бути призначено на понаднормову площу житла, належать:

 особи, які не досягли повноліття;

 громадяни, які отримують пенсію за віком, у зв'язку з втратою годувальника або по інвалідності, а також ті, які досягли пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", і отримують пенсію за вислугою років;

громадяни, які отримують державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;

громадяни, які отримують державну соціальну допомогу особі, яка не має права на пенсію, та особам з інвалідністю;

громадяни, які отримують тимчасову державну соціальну допомогу непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Інформація про належність членів домогосподарства до відповідних категорій осіб зазначається в декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Сім'ям, яким субсидія в опалювальний період надавалась на понаднормову площу житла, таке право збережено при автоматичному розрахунку субсидій на наступний період, додатково звертатися не потрібно.

Важливо! Призначення житлових субсидій на понаднормову площу житла переглядається у разі зміни складу осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), складу сім'ї члена домогосподарства, працевлаштування таких осіб або виникнення у них інших джерел доходів. Про виникнення таких обставин одержувач житлової субсидії зобов'язаний повідомити управлінню соціального захисту населення протягом 30 календарних днів.

11. На які послуги надається житлова субсидія?

Статтею 5 Закону України ,,Про житлово-комунальні послуги" визначено перелік житлово-комунальних послуг, на які надаються житлові субсидії.

У вигляді житлових субсидій держава відшкодовує витрати на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу, а саме:

1. внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку, за абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами, а також наступних житлово-комунальних послуг:

- житлової послуги - послуги з управління багатоквартирним будинком;
- комунальних послуг - послуг з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами;

2. внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку, за абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами, а також витрат на управління багатоквартирним будинком, в якому створено об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельний (житловий) кооператив, та витрат на комунальні послуги в такому будинку;

3. на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.
  
Житлові субсидії на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива надаються один раз на рік і призначаються, якщо домогосподарство не отримує комунальну послугу з постачання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) та не використовує природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення.

 

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...

Виїзна нарада

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

11.04.2024 відбулась виїзна нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності в...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.04.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...

Роз’яснюємо щодо виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 185 «Про затвердже...