Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | «Пакунок малюка» з 1 вересня трансформують у грошову виплату. Як отримати гроші?
AA

«Пакунок малюка» з 1 вересня трансформують у грошову виплату. Як отримати гроші?

Нещодавно уряд ухвалив рішення з 1 вересня монетизувати одноразову натуральну допомогу, яку досі батьки новонароджених отримували як «пакунок малюка». Далі «пакунок малюка» будуть видавати у тих регіонах, де вони є в наявності, доки ті не закінчаться. А потім замість пакунків батькам виплачуватиму цільову грошову компенсаційну виплату — 5 тисяч гривень.

Як батькам отримати гроші?

Насамперед батьки новонароджених звертаються до відділення ПриватБанк для відкриття рахунку й отримують спеціальну соціальну картку.

Далі подають до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення заяву з необхідними документами, а саме: копія свідоцтва про народження дитини; копія ідентифікаційного номера; для дітей, які народилися у 2020 році в пологовому будинку, — довідка з пологового про неотримання «пакунка малюка».

Якщо заяву подають іноземці або людина без громадянства — необхідна копія посвідки на постійне проживання / посвідчення біженця / довідки про звернення за захистом в Україні / посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту.

Якщо заяву подають опікуни — знадобиться копія рішення про встановлення опіки, а для патронованих вихователів — копія рішення про влаштування дитини в сім'ю.

Батьки або інші уповноважені мають право звернутися за компенсацією протягом 12 місяців з дати народження дитини. Заяву та пакет документів можна подавати в електронному вигляді.

Після нарахування виплат, батьки можуть використовувати призначену грошову компенсацію у безготівковій формі на придбання товарів для дитини. Однак робити закупи можна лише в закладах торгівлі, які долучаться до публічного договору про реалізацію пілотного проєкту монетизації, а не в будь-яких магазинах.

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...

Виїзна нарада

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

11.04.2024 відбулась виїзна нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності в...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.04.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...

Роз’яснюємо щодо виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 185 «Про затвердже...