Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Осінь не час хворіти, а час мріяти
AA

Осінь не час хворіти, а час мріяти

Осінь… Прохолодні ранки, обіднє сонце та яскраво – жовтий килим під ногами. Хочеться мріяти та захоплюватися цими прекрасними осінніми днями, що обов’язково приведуть нас в чарівну зиму. Але, іноді наш романтичний настрій руйнується через погіршення самопочуття. А причиною цьому – гостра  респіраторна вірусна інфекція (ГРВІ) та грип.

За попередню неділю вересня  лікарями Некомерційного комунального підприємства «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (далі НКП ЮМЦПМСД) щоденно реєструвалось в середньому до 30-ти  випадків захворюваності на ГРВІ. Випадки грипу не реєструвалися.

І, начебто, ми вже все знаємо про ці хвороби та нагадування простих правил та чітке виконання рекомендацій може врятувати наше здоров’я та не зіпсувати настрій. Отже…

Для профілактики захворювання на ГРВІ та грип  варто частіше мити руки, уникати великого скупчення людей, регулярно провітрювати приміщення, намагатися не чіпати руками очі, ніс і рот.

Важливо вести здоровий спосіб життя — висипатися, гуляти, віддавати перевагу здоровій і збалансованій їжі, багатій на вітаміни. Це чудові засоби для профілактики ГРВІ та грипу, вони також допоможуть організму боротися з будь-якими інфекціями.

Уникайте контакту з хворими і намагайтеся не підходити до хворого ближче як на метр. При контакті з хворим на грип слід вдягати маску. Маска — вельми дієвий спосіб захисту — якщо її носить людина, яка доглядає за хворим на грип, або сам хворий.

Закривайте ніс і рот під час кашлю та чхання, використовуючи одноразові носовички.

Вакцинація забезпечує захист і є сьогодні найдієвішим засобом для профілактики грипу. Важливий момент: вакцинація як засіб профілактики від грипу не дає 100-відсоткової гарантії, що людина не захворіє. Щеплення не є панацеєю. Проте вакцинована людина перенесе захворювання легше.

В рамках  міської    комплексної    програми    «Охорона  здоров`я    в Южноукраїнській міській територіальній громаді» на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 року за № 324, виділено кошти на придбання дитячої вакцини для профілактики грипу дітям  групи ризику Комунального закладу «Центр соціально-психологічної  реабілітації дітей Южноукраїнської міської ради».

За інформацією щодо вакцинації звертайтесь до НКП ЮМЦПМСД кабінет щеплень № 210, 209 або за телефоном 066-211-61-39.

 

 

Читайте також

 Шановні Почесні донори!

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

14 червня відзначається Всесвітній день Донора крові. Бюджетом Южноукраїнської міської територіал...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 № 324 за 2023 рік

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Бюджетом Южноукраїнської міської територіальної громади з 01.01.2023 по 31.12.2023 (далі – зві...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській мі...

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні заходи посилюють

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні...