Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Оперативний штаб з реконструкції системи техводопостачання ЮУАЕС та добудови Ташлицької ГАЕС розглянув стан справ на об'єктах
AA

Оперативний штаб з реконструкції системи техводопостачання ЮУАЕС та добудови Ташлицької ГАЕС розглянув стан справ на об'єктах

Оперативний штаб з реконструкції системи техводопостачання ЮУАЕС та добудови Ташлицької ГАЕС 24 травня розглянув стан справ на об'єктах. Обидва проекти  передбачають широкомасштабне будівництво, тож роботу двох штабів, створених для оперативного вирішення поточних питань, що виникають у процесі спорудження об’єктів, було вирішено об’єднати. Такої згоди фахівці ВП ЮУАЕС, дирекції НАЕК «Енергоатом», підрядчики та проектанти дійшли місяць тому, в квітні.

 Учасники оперативного штабу під головуванням віцепрезидента ДП «НАЕК «Енергоатом» Айдина Айсіна 24 травня розглянули виконання рішень протоколів попередніх засідань, стан фінансування робіт, реалізацію планів необхідних закупівель та дотримання графіка будівництва.

Учасники штабу звітували про заходи, вжиті для недопущення зриву строків виконання робіт з реконструкції системи техводопостачання АЕС: спорудження бризкальних басейнів, насосної станції, придбання електротехнічного обладнання тощо. Було надано  пропозиції та розглянуто варіанти оптимізації процесів задля того, щоб скоротити строки втілення проекту. «У своїх доповідях прошу врахувати, що сьогодні ми маємо віднайти можливість змістити запропонований графік на 6 місяців вліво. Завдання складне, і нині ми маємо з’ясувати, наскільки воно можливе до виконання», -  підкреслив у вступному слові, задаючи тон наради, Айдин Айсін.

Така увага до графіків не випадкова, адже реалізація запланованих у рамках масштабної реконструкції заходів дозволить уникнути втрат виробництва електроенергії на ЮУАЕС через високу температуру циркуляційної води та зняти обмеження потужності южно-українських енергоблоків, викликані недостатньою охолоджувальною здатністю Ташлицького водосховища в спекотні літні періоди.

Під час розгляду питань добудови Ташлицької гідроакумулюючої станції особливу увагу приділили підготовці звіту з оцінки впливу на довкілля.  Для її виконання укладено договір з генеральним проектувальником ПрАТ «Укргідропроект». Субпідрядчиками залучено Інститут зоології ім. І.І. Шмальгаузена, Інститут гідробіології, Інститут рибного господарства, ДУ «Інститут громадського здоров’я» ім. О.М. Марзєєва. Згідно з календарним планом реалізовано перший етап передбачених заходів, а саме виконано аналіз результатів моніторингових даних та їх порівняльна характеристика з прогнозованими показниками, а також характеристика сучасного стану навколишнього середовища.

Основне призначення високоманевреної Ташлицької ГАЕС - виробництво електроенергії для покриття вечірніх і ранішніх піків споживання та використання надлишкової нічної енергії.Спорудження гідроакумулюючої електростанції триває. Наказом президента ДП «НАЕК «Енергоатом» від 12 березня 2019 року «Про затвердження проекту завершення будівництва Ташлицької ГАЕС. Введення гідроагрегатів №№ 3-6 (м. Южноукраїнськ Миколаївської області (Коригування)» визначено введення в експлуатацію шести гідроагрегатів ТГАЕС загальною потужністю 906 МВт. Наразі основну увагу сконцентровано на гідроагрегаті №3.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...