Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Оперативний персонал ЮУАЕС підбив підсумки роботи за минулий рік та окреслив плани 2019-го
AA

Оперативний персонал ЮУАЕС підбив підсумки роботи за минулий рік та окреслив плани 2019-го

На Южно-Українській АЕС 23 січня пройшла перша цього року планова нарада персоналу наскрізних змін спільно з адміністрацією ВП ЮУАЕС. Під час зустрічі було підбито підсумки змагання оперативних змін з культури безпеки при експлуатації АЕС і планово-попереджувальних ремонтів (ППР) за 2018 рік, озвучено терміни та обсяги робіт планової ремонтної кампанії 2019-го. Окремо обговорили основні аспекти нового ринку електроенергії, на умови якого Компанія «Енергоатом» повністю перейде вже цього року, а також питання дотримання норм охорони праці та правил пожежної безпеки на виробництві.

Доповідаючи про реформу ринку електроенергії, заступник начальника виробничо-технічної служби - начальник технічного відділу ВП ЮУАЕС Сергій Медведєв зазначив, що з 1 липня 2019 року всі великі виробники та споживачі зіткнуться з принципово новими умовами роботи. «Сформовано нові платформи продажу електроенергії - ринок двосторонніх договорів, що передбачає довгострокову угоду між виробником і споживачем, ринок «на добу наперед», внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок і ринок допоміжних послуг. Кожна з платформ має свої переваги та ризики, які нам належить вивчити, - інформує С. Медеведєв. - Перехідний період між старим і новим ринками триватиме з 1 січня по 30 червня 2019 року. Така модель ринку діє в усіх країнах Європи. Атомній генерації нарівні з іншими також доведеться працювати за новими правилами. Зокрема, в нашому відокремленому підрозділі вже видано низку наказів, що регламентують діяльність підприємства в умовах нового ринку електроенергії».

Під час наради оперативники обговорили також підсумки ремонтної минулорічної кампанії. Було зазначено, що вона була складною, проте завдяки якісному плануванню робіт, а також професіоналізму ремонтників і експлуатаційників її вдалося завершити успішно.

Напруженою обіцяє бути й ремонтна кампанія поточного року. У ППР-2019 заплановано середній ремонт енергоблока №1 тривалістю 52 доби, а також капітальні ремонти другого (107 діб) і третього блоків (186 діб). «У перебігу планових ремонтів на третьому «мільйоннику» буде реалізовано таку глобальну роботу як заміна конденсатора турбіни, продовжено реалізацію заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки енергоблоків АЕС. У планах також виконання заходів, пов'язаних з підготовкою до довгострокової експлуатації блока №3», - зазначає заступник начальника відділу підготовки та проведення ремонтів ВП ЮУАЕС Олександр Бистріцький.

Підбиваючи підсумки оперативної наради, генеральний директор Южно-Українського енергокомплексу Володимир Лісніченко подякував персоналу станції за позитивні результати діяльності минулого року та закликав не знижувати темпів і якості робіт у 2019-му.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...