Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Онлайн нарада щодо реалізації повноважень органів місцевого самоврядування з питань зниження рівня незадекларованої праці та заборгованості із виплати заробітної плати
AA

Онлайн нарада щодо реалізації повноважень органів місцевого самоврядування з питань зниження рівня незадекларованої праці та заборгованості із виплати заробітної плати

28 травня відбулась онлайн нарада посадових осіб Управління Держпраці у Миколаївської  області  з представниками органів місцевого самоврядування щодо встановлення шляхів  співпраці з питань  зниження рівня незадекларованої праці та заборгованості з виплати заробітної плати з урахуванням останніх змін у чинному законодавстві. В нараді прийняла участь головний спеціаліст-інспектор праці відділу праці департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради Онищенко Н.В.

Олена Чернова, заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Миколаївській області, зазначила, що виконавчі органи сільських, селищних, міських рад наділені власними повноваженнями. Вони мають право здійснювати контроль за додержанням законодавства про працю на підприємствах, в установах і організаціях, що перебувають у комунальній власності відповідних територіальних громад. Водночас органи самоврядування можуть стати ініціатором перевірки. Так, з метою здійснення контролю  вони можуть направити звернення до Держпраці чи його територіального органу про порушення суб’єктом господарювання законодавства про працю та зайнятість населення.

Учасникам зауважено, що звернення щодо ініціювання проведення перевірки Держпраці має бути належним чином обґрунтоване.

Під час заходу  обговорено  способи співпраці Управління та органів місцевого самоврядування з урахуванням наявних повноважень у сфері легалізації зайнятості населення та оплати праці з метою забезпечення трудових прав громадян, що належать відповідній територіальній громаді.

Користуючись нагодою, присутні на нараді з’ясовували питання щодо можливості включення інспекторів праці Управління Держпраці до складу робочих  груп з питань легалізації зайнятості населення та з питань погашення заборгованості  з виплати заробітної плати, що створюються при сільських, селищних, міських  радах, а також щодо  особливостей здійснення моніторингу заборгованості із заробітної плати та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці.

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...

Виїзна нарада

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

11.04.2024 відбулась виїзна нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності в...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.04.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...

Роз’яснюємо щодо виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 185 «Про затвердже...