Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | «Офіцери служби освітньої безпеки» у закладах міста
AA

«Офіцери служби освітньої безпеки» у закладах міста

У закладах  загальної  середньої освіти міста Южноукраїнська  розпочалася  реалізація першого етапу проєкту «Офіцери служби освітньої безпеки». Упровадження даного  проєкту стало  можливим у зв'язку  із  прийняттям  Кабінетом  Міністрів України  Концепції безпеки закладів освіти (розпорядження КМУ від 07.04.2023 №301-р)  та постанови Кабінету   Міністрів України  від 22.12.2023 №1364, якою внесено зміни до категорій об'єктів, затверджених Постаново КМУ від 21.11.2018 № 975 «Про затвердження категорій об'єктів державної власності та сфер державного регулювання, які підлягають охороні на договірних засадах». У відповідності  до п.19 зазначеної Постанови заклади освіти державної та комунальної форм власності підлягають охороні органами поліції охорони  на договірних засадах.  Відповідно  до наказу Головного управління Національної поліції в Миколаївській області від 11.01.2024 №102 та  листа  департаменту освіти Миколаївської обласної  військової державної  адміністрації від 18.01.2024 №77/02/01-01.17  визначено що участь у проєкті  приймають 38  закладів  загальної середньої освіти у Миколаївській області,   у тому числі 5 ліцеїв міста Южноукраїнська. у яких організовано  очне та змішане  навчання здобувачів освіти. Згодом їх замінять офіцери служби освітньої безпеки, які після оголошення набору пройдуть відбір та відповідну підготовку.

Цей проєкт реалізується за ініціативи керівництва держави за участі Міністерства освіти і науки України, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції. Його мета – захистити дітей у школах в умовах повномасштабної війни та створити безпекове середовище після війни.

Важливо, що при цьому офіцер Служби освітньої безпеки – це не охоронець, а фахівець з питань безпеки в освітньому закладі. Окрім поліцейських навичок та виконання протоколу безпеки, він матиме знання з психології дитини, аби розуміти її та за потреби вчасно допомогти та вжити необхідних заходів. Офіцери служби освітньої безпеки стануть медіаторами між адміністраціями шкіл, батьківськими комітетами й дітьми та разом із педагогами працюватимуть над створенням безпечного середовища для дітей.

До повноважень поліцейських входитиме пропускний режим (в багатьох школах встановлюватимуть спецрамки та металошукачі), комунікація з екстреними службами, виклик поліції та особисте реагування на правопорушення.

Один із найважливіших моментів у роботі – спілкування з дітьми у навчальному закладі, зокрема про загрозу вибухонебезпечних та будь-яких невідомих предметів, з якими дитина може стикнутися.

Поліцейські нестимуть службу в такому режимі тимчасово, поки майбутні офіцери Служби освітньої безпеки після оголошення конкурсу проходитимуть відбір, навчання та підготовку.

Нова модель освітнього правопорядку покликана забезпечити безпечне середовище, в якому зростатимуть діти.

Більш детальна інформація для учасників освітнього процесу буде надана у найближчий час.

Читайте також

До уваги батьків і учнів! Розклад руху шкільного спеціалізованого автобуса «Южноукраїнськ – МПЗ – Южноукраїнськ» із 16.04.2024 року

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

  РОЗКЛАД  руху автобусів (І рейс)  Южноукраїнськ  (вул. Свободи, 46) ...

Вітаємо з перемогою!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

30 березня у місті Черкаси відбувся відкритий Чемпіонат Фітнес-турніру «СУЗІР’Я  FI...

До уваги батьків і учнів!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

В розкладі руху шкільного спеціалізованого автобуса «Южноукраїнськ – МПЗ –...

Шановні батьки!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

З 01.04.2024 року на маршрут Южноукраїнськ-МПЗ-МПЗ-Южноукраїнськ виходе «Шкільний автобус&raqu...

Увага! Вакансія

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

Управління освіти Южноукраїнської міської ради ім. Б. Грінченка інформує про наявну вакансію техн...

НМТ-2024: старт реєстрації

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

З 14 березня до 11 квітня усі, хто планує вступати до закладів вищої освіти на бакалаврські про...

Шкільні ліги. ІІІ-й етап. Баскетбол

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

14.03.2024 року команда хлопців Южноукраїнського ліцею №2 представляла нашу громаду у ІІІ етапі всеу...