Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Обережно! Фальсифіковане масло!
AA

Обережно! Фальсифіковане масло!

Масло – оригінальний продукт. Він може покращити смак бутерброда, вареної картоплі, каші. Не обійтись без масла і при випіканні. Окрім того, масло добре засвоюється організмом, дає організму калорії, тобто енергію, без якої не обійтися. Як з’ясовується, саме цей продукт несумлінні виробники найчастіше підробляють. Причому так майстерно, що далеко не кожен може відрізнити фальсифікат від натур продукту.

Але корисним масло є тільки тоді, якщо воно справжнє,  а не фальсифікат на основі рослинних жирів. На масло в Україні є стандарт, згідно з яким цей продукт має бути виготовлений суто з молочних інгредієнтів. Це означає, що в маслі має бути тільки молочний жир, а це – лише натуральні молочні вершки і ніяких інших жирів.

Частково отримати інформацію про якість масла можна, оцінивши зовнішній вигляд, запах, смак.

За кольором вершкове масло повинно бути світло-жовтим або жовтим. Консистенція масла має бути однорідною, пластичною, щільною. Поверхня на розрізі – блискуча або слабко блискуча, суха. Також може бути недостатньо щільна і пластична поверхня з матовою поверхнею на розрізі і поодинокими краплями. Запах і смак – чистими, яскраво вираженими, вершковими з присмаком пастеризації. Утім, дізнатись, чи масло справжнє, можна тільки за допомогою лабораторних досліджень.

Фахівцями Миколаївського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, проводився відбір зразків масла вершкового для проведення лабораторних досліджень на вміст немолочних жирів. Дослідження проводились в лабораторії де6ржавного підприємства «Миколаївський центр захисту прав споживачів».

В ході проведення досліджень продукту «Масло сливочное «Белорусское», 82,5% жиру, встановлено наявність 96% немолочного жиру.

Хоч на упаковці було написано “Масло”, зазначено ДСТУ, за яким роблять справжнє  масло, і у складі продукту були вказані лише вершки, при проведенні лабораторних досліджень виявили немолочний жир. Це могла бути і пальмова олія, і кокосова, і маргарини, і суміші на їх основі. Але так чи інакше це – не молочний жир. А відтак, це не масло,  це – фальсифікат.

В разі виявлення фактів реалізації фальсифікованого масла просимо повідомляти фахівців  Арбузинського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за адресами: пров. Короткий,13 смт Арбузинка, Миколаївська обл., Україна, 55301, тел. 3-01-37, e-mail: veterinar-arb@ukr.net; вул. Дружби народів, 23, кімната 86, м. Южноукраїнськ, Миколаївська обл., 55001, тел. 5-79-71, e-mail: vetsektor@ukr.net.

 

 

Читайте також

Реєстрація пасік та заходи профілактики, направлені  на запобігання захворювання та попередження  отруєння бджіл

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого 2...

Щодо небезпеки сказу

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне  управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Миколаївські...

Щодо дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області пові...

Пам’ятка з ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Пам’ятка з ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин     &nb...

Щодо профілактики грипу птиці

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області по...