Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Несанкціоновані сміттєзвалища - проблема  нашої громади
AA

Несанкціоновані сміттєзвалища - проблема  нашої громади

На сьогодні стихійне сміттєзвалища є великою проблемою не тільки для нашої громади, а й для людства цвілому.

Відтак, відповідно до Закону України “Про відходи", забороняється несанкціоноване скидання і розміщення відходів, у тому числі побутових на території міст та інших населених пунктів та в інших місцях, що може створювати небезпеку для навколишнього природного середовища та здоров’я людини. Тобто, розміщувати відходи дозволяється лише у спеціально відведених для цього місцях, які не допускають негативного впливу відходів на довкілля та здоров’я людей.

Особи, винні в порушенні законодавства про відходи, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну чи кримінальну відповідальність за порушення встановленого порядку поводження з відходами,, що призвело або може призвести до забруднення навколишнього природного середовища, прямого чи опосередкованого шкідливого впливу на здоров’я людини та економічних збитків.. В залежності від тяжкості шкоди, яку спричинила така діяльність довкіллю, диференціюють адміністративну та кримінальну відповідальність. Правила благоустрою забезпечення чистоти і порядку на території Южноукраїнської міської територіальної громади затвердженні рішенням Южноукраїнської міської ради № 1094 від 28.07.2022 року,  передбачена адміністративна відповідальність за створення смітників, скидання побутового сміття, відходів виробництва у невідведених для цього місцях, несвоєчасне вивезення побутового сміття з контейнерних майданчиків, забруднення зеленої зони будь якими матеріалами тощо.

Тож звертаємося до усіх громадян, будьте свідомими та дбайливими, адже на порушників чекає адміністративне покарання, але справа не тільки у коштах, які доведеться сплатити, а ще й у совісті, і усвідомленні того, що ми робимо для майбутнього своїх дітей!!!

Читайте також

Прибирання снігу

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

У зимовий період актуальним залишається питання своєчасного очищення міста від снігу та проведення п...

Вивезення опалого листя

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

Осінь – прекрасна пора року, коли дерева та кущі починають міняти свій колір, а листочки почин...