Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Названо переможців конкурсу наукових доповідей серед молодих атомників Южно-Української АЕС
AA

Названо переможців конкурсу наукових доповідей серед молодих атомників Южно-Української АЕС

20 лютого на Южно-Українській АЕС пройшов конкурс наукових доповідей серед молодих працівників атомної станції з виробничого, соціального та профспілкового напрямків.

Усього на розгляд журі було представлено 12 робіт молодих атомників з 7 підрозділів ВП ЮУАЕС. Серед трьох напрямків найбільша конкурентна боротьба розігралася у виробничому. За звання автора кращої доповіді в цій категорії боролися 7 молодих фахівців з реакторного цеху №1 (РЦ-1), турбінних цехів №1 і №2(ТЦ-1, 2), електроцеху (ЕЦ), хімцеху (ХЦ) і енергоремонтного підрозділу (ЕРП). Соціальний напрямок було представлено 3 роботами представників ХЦ і ЕРП, профспілковий - 2 доповідями молодих фахівців РЦ-1 і служби контролю металу (СКМ).

За підсумками першого етапу переможцем у виробничій тематиці визнано оператора спецводоочищення хімцеху Олександра Токмакова. Він присвятив свою доповідь сорбційним технологіям переробки рідких радіоактивних відходів і кубових залишків. У соціальному напрямку журі віддало перевагу роботі «Причини виникнення моббінгу в трудовому колективі. Наслідки та методи подолання конфліктів» лаборанта хімцеху Марини Паламарчук, а в профспілковому - перше місце присудили старшому операторові реакторного відділення РЦ-1 Максиму Отрошко за доповідь «Організація лікувально-профілактичного харчування ВП ЮУАЕС. Недоліки та перспективи».

Необхідно зазначити, що Максим Отрошко пробує свої сили в цьому змаганні молодих атомників уже не вперше. У нинішньому році він брав участь не лише в профспілковому напрямку, а й у виробничому. Його доповідь на тему «Збільшення охолоджувальної здатності маслосистеми ГЦН. Блок №1 ВП ЮУАЕС», на думку журі, була гідна 3-го місця.

«Заслуховуючи роботи виробничого напрямку нам важко було дійти консенсусу та визначити переможця, оскільки першого місця були гідні дві роботи, - прокоментував рішення журі голова конкурсної комісії заступник головного інженера з підготовки персоналу - начальник навчально-тренувального центру ВП ЮУАЕС Олександр Занозін. - Більшість доповідей була актуальною, представлена гідно та на високому рівні. На жаль, деякі теми не дотягували до наукової доповіді, це просто звіти про виробничу діяльність».

Провідний інженер відділу соціального розвитку департаменту соціальних питань ДП НАЕК «Енергоатом» Антоніна Беньковська, яка входила до складу конкурсної комісії, зазначила прагнення учасників удосконалювати роботу підприємства: «Кожен з них піклується про ефективність станції, підвищення рівня її безпеки, про економічну складову діяльності АЕС. Усі вони посилалися на скрутне становище в галузі та пропонували щось ефективне. Молодь небайдужа - і це важливо».

Конкурс наукових доповідей серед молодих атомників проходить під патронатом Організації молоді атомної станції за підтримки адміністрації та профспілкового комітету ВП ЮУАЕС уже не перший рік. Його мета - стимулювання ініціативи, розкриття науково-технічного потенціалу, підвищення загального рівня знань, обмін досвідом, генерація нових ідей у ​​молодих працівників, а також пошук нових шляхів оптимізації виробничого процесу.

Автори призових робіт будуть нагороджені грошовими преміями відповідно до «Положення про проведення конкурсу наукових доповідей серед молодих працівників ДП НАЕК «Енергоатом», а трійка кращих (за напрямками) представить Южно-Українську АЕС на галузевому конкурсі наукових доповідей молодих працівників енергокомпанії, який відбудеться 24 березня в Києві.

 А.Токмаков

М.Паламарчук

М.Отрошко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...