Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Навчаємося  разом! Як діє міська комплексна програма «Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді»  на 2021-2025 рр.
AA

Навчаємося  разом! Як діє міська комплексна програма «Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді»  на 2021-2025 рр.

Що ж це таке власне – місцеві цільові програми? Місцеві цільові програми – це сукупність взаємопов’язаних завдань та заходів, які узгоджені між собою за строками виконання, певними ресурсами, виконавцями та які спрямовані на вирішення найактуальніших проблем саме на місцевому рівні. Тобто, якщо простими словами, то це такий документ, за допомогою якого планується вся діяльність на місцевому рівні для вирішення певних поточних проблем або питань. Місцева цільова програма створюється безпосередньо на оцінці потреб місцевої громади. Тобто вона створена не просто для галочки,  а направлена на розв’язання актуальної проблеми громади чи якоїсь окремої проблеми в окремій галузі економіки чи соціально культурної сфери.

Отже, почнемо покроково розбиратися в нашій профільній міській комплексній програмі «Охорона  здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді» (далі Програма) на 2021-2025 рр., що затверджена рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 № 324.

Пункт 2.1. Програми визначає заходи по  протидії захворюванню  на ВІЛ- інфекцію/СНІД. І це є зрозумілим, оскільки  тенденція до збільшення частоти соціально небезпечних хвороб, у тому числі ВІЛ- інфекцію/СНІД викликає занепокоєння. Щороку кількість нових випадків інфікування зростає на 10-15 відсотків. Найбільш ураженою віковою групою залишаються люди у віці 25-49 років, збільшується кількість дітей, народжених ВІЛ-позитивними матерями, а також кількість хворих, які потребують медичної та соціальної допомоги. Нагадаємо, що 1 грудня щороку  світ відзначає день боротьби з СНІДом та толерантності з ВІЛ-позитивними людьми. В рамках дії Програми передбачено забезпечення адаптованими молочними сумішами для дітей першого й  другого року життя, народжених ВІЛ-інфікованими матерями. Станом на вересень місяць 2022 року 6 (шість) дітей забезпечено вищезазначеним харчуванням. Згідно заходів Програми визначені й інші виконавці, такі як управління освіти Южноукраїнської міської ради, управління соціального захисту населення тощо, які безпосередньо здійснюють інформаційно-роз’яснювальні та інші заходи, передбачені Програмою. Продовження теми щодо заходів Програми читайте у наступних матеріалах.

За більш детальною інформацією по заходам Програми або ж з інших питань телефонуйте за номером телефону 4-63-87 – Управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради .

Ми відкриті до спілкування. Пам’ятайте: ««Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам; бо кожен, хто просить, одержує, і хто шукає, знаходить, і тому, хто стукає, відчиняють.» (Мф. 7:7-11).

Читайте також

 Шановні Почесні донори!

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

14 червня відзначається Всесвітній день Донора крові. Бюджетом Южноукраїнської міської територіал...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 № 324 за 2023 рік

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Бюджетом Южноукраїнської міської територіальної громади з 01.01.2023 по 31.12.2023 (далі – зві...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській мі...

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні заходи посилюють

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні...