Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | «Наша мета – підтримати вас під час війни»
AA

«Наша мета – підтримати вас під час війни»

Свято Італійської піци для жителів Костянтинівки провела у неділю, 7 квітня, у центрі селища команда волонтерів з Великобританії Siobhans Trust Ukraine, координатором якої є шотландець Tom Hughes. Подія відбулася за запрошенням секретаря Южноукраїнської міської ради Дениса Кравченка за підтримки старости Костянтинівського старостинського округу Олександра Чернея та начальника УЖКГ Володимира Божка, за сприяння Юрія Діденка та Анни Ханович (Скрипка).

Мета цього заходу полягає не в тому, щоб нагодувати нужденних, як чомусь вважають деякі жителі громади, а в тому, щоб подарувати людям радісні миті. Привабливий аромат запеченого сиру, бадьора музика та позитивні танцюючі кухари – все це дійсно значно підняло настрій присутнім на Костянтинівській площі. «Ми тут для того, щоб підтримати вас в той час, коли в вашій країні йде війна. Ми віримо в вас», - каже волонтерка Бренда з Великобританії. Вона та ще декілька волонтерів з Англії, Кореї, Америки мандрують Україною зі смачною місією декілька тижнів. А їхній координатор Том Хьюз в нашій країні вже два роки. За цей час члени його команди випекли та роздали понад один мільйон 600 тисяч піц. Гроші для цього волонтерського напряму збирають на батьківщині Тома – у Шотландії. У Костянтинівці за чотири години було виготовлено та роздано близько півтори тисячі коржів з різною начинкою, всі бажаючи пригощалися соком.

Зрозумівши, що волонтери майже не говорять українською, діти та дорослі інколи перевіряли свої англомовні навички: дякували за пригощення, бажали гарного дня. Та одну фразу гості нашої країни знають чудово: на слова «Слава Україні!» неодмінно, хоча і з акцентом, відповідали: «Героям слава!»

 

Читайте також

Звіт про роботу старости Костянтинівського старостинського округу Южноукраїнської міської територіальної громади Чернея О.О. за період з січня по грудень 2023 року

Костянтинівський старостинський округ

Я, як староста та член виконавчого комітету, беру участь у засіданнях сесій міської ради, засіданнях...