Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Народний депутат зустрівся з представниками місцевого самоврядування
AA

Народний депутат зустрівся з представниками місцевого самоврядування

Керівництво міста та правоохоронні органи зустрілись вчора з Народним депутатом України Артемом Чорноморовим за його ініціативи. Тема спілкування - медицина у Южноукраїнську. Нардепа хвилювало питання, чому влада вирішила спрямувати з бюджету 40 мільйонів гривень на медичну галузь. Як пояснила заступник мера Марія Дроздова, кошти не спрямовані, а лише зарезервовані.

“Первинна ланка на сьогодні виконує свої обов'язки в повному обсязі та не є дотаційною. Вторинна ланка - дотаційна. Причини? Попереднє керівництво лікарні не належним чином започаткувало впровадження медичної реформи. Попередньому директору КНП ЮМБЛ було оголошено догану та звільнено”.

Виконуюча обов'язки директора лікарні Антоніна Мартинко додала, що впровадження реформи в місті відстало майже на рік, персонал своєчасно не отримав необхідні знання, але сьогодні ситуація виправляється, лікарня виходить на такі показники, які допоможуть наступного року отримати належне фінансування від Національної служби здоров'я України та не обтяжувати місцевий бюджет.

Правоохоронні органи запевнили, що ведеться робота з попередньою очільницєю КНП ЮМБЛ в рамках кримінального провадження за фактом нецільового використання коштів ковідного пакету.

Артем Чорноморов підняв ще одне болісне питання - смерть жінки на автобусній зупинці. Відповіла також заступник міського голови Марія Дроздова:

“Керівництво КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Миколаївської обласної ради, що обслуговує населення Южноукраїнська, не врахувало наші нові населенні пункти, за нами закріплені лише два автомобілі швидкої допомоги. Найближчого часу ми зустрінемось з керівництвом цього підприємства та розглянемо можливість збільшення кількості машин. Також, за дорученням мера Валерія Онуфрієнка, ми розглядаємо питання придбання наприкінці року нової “швидкої” або укомплектування належним чином автомобіля, що є в наявності. У нас немає пакету з надання послуг швидкої допомоги і ми не зможемо його отримати, тобто за умови створення власного підприємства екстреної медичної допомоги воно з самого початку буде виключно дотаційним”.

Наприкінці зустрічі Народний депутат побажав, щоб Южноукраїнськ став золотим стандартом того, як можна великими кілометровими кроками пересуватися в бік благополуччя людей, які тут проживають, та запевнив у готовності сприяти підвищенню рівня медицини у місті.

 

Читайте також