Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українському енергокомплексі вживають заходів з охорони праці в умовах пандемії
AA

На Южно-Українському енергокомплексі вживають заходів з охорони праці в умовах пандемії

У ВП ЮУАЕС впроваджується низка заходів, спрямованих на привернення уваги персоналу до дотримання правил охорони праці, особливо в умовах карантину. До Всесвітнього дня охорони праці* серед працівників каскаду ГЕС-ГАЕС, енергоремонтного підрозділу, електроцеху та цеху теплової автоматики і вимірювань ЮУАЕС проведено конкурс на знання та дотримання норм і правил особистої гігієни в період розповсюдження COVID-19. Проходив захід дистанційно, з використанням електронної мережі підприємства.

У дистанційному форматі планується провести конкурси на краще робоче місце та кращу бригаду. Тематику оформлення інформаційних куточків з охорони праці теж орієнтовано на  боротьбу з поширенням COVID-19. Відтепер під час щоденних обходів обладнання і робочих місць інспектори відділу охорони праці та керівники підрозділів крім того, що  перевіряють дотримання персоналом правил техніки безпеки, нарядної системи, застосування засобів захисту, звертають увагу і на аспекти гігієни.

Олександр Ткаченко, заступник начальника відділу охорони праці ЮУАЕС: «Окрему увагу звертаємо на те, щоб люди були забезпечені засобами для миття рук, дезрозчинами для обробки робочих столів, компютерів, телефонів. Перевіряємо застосування захисних масок. На жаль, інколи спостерігаємо нехтування цими правилами, особливо з боку працівників підрядних організацій. Вживаємо заходів. Фіксуємо порушення та направляємо листи керівникам цих організацій».

Адміністрацією Южно-Українського енергокомплексу на засоби захисту персоналу в умовах пандемії додатково виділено 5 мільйонів гривень. Дефіцит захисних масок і респіраторів у постачальників компенсували виготовленими власноруч. Працівниці цеху дезактивації та швачки Палацу культури ВП ЮУАЕС щодня відшивають приблизно 300 штук. У вільному доступі в місцях масового проходження людей встановлені ємності з дезрозчином. Регулярно дезінфікується і робочий транспорт. Дотримуючись позиції збереження здоров’я персоналу, значну частину працівників АЕС переведено на дистанційну форму роботи. Критично важливих для безпеки АЕС фахівців з управління енергоблоками ізольовано. Працівники підрядних організацій перед тим, як отримати перепустки і стати до роботи, мають пройти додатковий медичний огляд і анкетування.

 

*День охорони праці  в Україні та в усьому світі відзначили 28 квітня. «Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя» - таке гасло проголосила міжнародна організація праці з огляду на виклики, які постали перед людством через поширення коронавірусу.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...