Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українській атомній станції завершується місія підтримки ВАО АЕС
AA

На Южно-Українській атомній станції завершується місія підтримки ВАО АЕС

На ЮУАЕС з 9 по 12 серпня проходить місія підтримки Всесвітньої асоціації операторів АЕС (ВАО АЕС) за темою: «Програма коригувальних заходів».

Місію організовано за результатами партнерської перевірки ВАО АЕС, що відбулася на атомній станції 2018 року. Разом з сильними сторонами та позитивними практиками в діяльності АЕС члени команди партнерської перевірки спільно з експертами з боку станції визначили, що в зазначеній області у підприємства є можливості для поліпшення своєї роботи.

Керуючись рекомендаціями міжнародних фахівців, керівництво ЮУАЕС звернулося до Всесвітньої асоціацію операторів атомних станцій з проханням організувати місію технічної підтримки, присвячену програмі коригувальних заходів. «Це свідчить про те, що Южно-Українська АЕС готова та хоче удосконалюватися в цій області, - підкреслює представник ВАО АЕС на южноукраїнському майданчику Наталія Буханько. - Склад команди у нас дуже кваліфікований. Це експерти з діючих атомних станцій і Лондонського офісу ВАО АЕС. А координатор місії Іван Гончаров - колишній працівник Южно-Української АЕС, тому добре знає як досягнення, так і проблеми станції. І це певною мірою теж сприяє успіху місії».

Через обмеження, пов'язані з пандемією COVID-19, місію підтримки організовано в онлайн-режимі. Тема навчання широка. Вона включає поводження з аномальними подіями, аналіз корінних причин цих подій, ключові показники в цій області, проведення самооцінок та ін. Разом з презентацією міжнародного досвіду велика увага приділяється обговоренню з фахівцями станційної практики.

Звіт експертної місії ВАО АЕС міститиме обов'язкові для виконання рекомендації з вдосконалення діяльності атомної станції в зазначеній області, тому його остаточній редакції передуватиме ретельний спільний аналіз командою експертів і фахівців ЮУАЕС з тим, щоб ці рекомендації були максимально ефективні. «Рівень взаємодії у перебігу місії дуже високий, це те, що ми називаємо командною роботою. Такий підхід дозволяє сподіватися, що очікувань, які покладає станція на цей захід, - поліпшення  діяльності з оцінки показників експлуатаційної безпеки, підвищення якості розслідувань і коригуючих заходів, а також проведення самооцінок - буде досягнуто», - зазначає Наталія Буханько.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...