Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українській атомній станції завершено планову повторну партнерську перевірку ВАО АЕС
AA

На Южно-Українській атомній станції завершено планову повторну партнерську перевірку ВАО АЕС

23 вересня команда повторної партнерської перевірки Всесвітньої асоціації операторів атомних електростанцій (ВАО АЕС, у англомовній транскрипції WANO) завершила свою роботу на южно-українському майданчику.

Перевірка здійснювалася за наступними напрямками: організація та управління (ефективність організаційної структури),  експлуатація, технічне обслуговування та ремонт (управління роботами), управління конфігурацією (проектним станом АЕС) і вдосконалення виробничої діяльності, радіаційний захист і радіаційна безпека, хімія, підготовка персоналу, протипожежний захист, а також робота персоналу та людський чинник.

До складу міжнародної команди, що працювала на ЮУАЕС з 19 по 23 вересня, входили сім експертів у царині атомної енергетики з Болгарії, Вірменії, України, Росії та Китаю, які протягом тижня проаналізували ефективність заходів, виконаних ЮУАЕС за результатами партнерської перевірки, що відбулася в листопаді 2014 року. Висновки повторної партнерської перевірки було зроблено за результатами обходів основних технологічних приміщень станції, спостережень за роботою персоналу, інтерв'ю з керівниками та працівниками АЕС, аналізу виробничої документації на робочих місцях.

Підбиваючи підсумки тижневої роботи, експерти ВАО АЕС відзначили істотний прогрес у всіх без винятку областях для покращення, зафіксованих 2014 року. Очолював групу міжнародних експертів керівник програми партнерської перевірки в регіональному центрі ВАО АЕС Анатолій Зінченко. Передаючи звіт про підсумки повторної партнерської перевірки ЮУАЕС, він подякував южно-українським атомникам за професійну співпрацю, зазначивши, що робота проходила в атмосфері повної відкритості та завершилася добрим результатом. «Усі експерти одностайно відзначили 100-відсотковий рівень відкритості. Важко сказати, де ще можна зустріти таку відкритість. Хочу побажати, щоб ця тенденція, такий підхід зберігся у вас і в подальшій роботі з ВАО АЕС», - побажав А.Зінченко.

Взявши слово у відповідь, головний інженер Южно-Української АЕС Микола Феофентов підкреслив: «Ми всі займаємося спільною справою, підвищуємо рівень безпечної експлуатації АЕС. Сподіваюся, що цей процес взаємний. Чомусь навчилися ми, щось краще, що у нас є, показали колегам, і вони поділяться цим на своїх підприємствах». Головний інженер відзначив високий професіоналізм команди експертів ВАО АЕС, наголосивши на тому, що вони були «по-справжньому партнерами, виключно коректними та доброзичливими». 

Керівник підготовки до партнерської перевірки - заступник генерального директора ВП ЮУАЕС Володимир Богатчук, коментуючи результати планової повторної партнерської перевірки зазначив, що підготовка до перевірки велася протягом чотирьох років і персоналом станції було виконано величезну роботу. Він акцентував увагу на тому, що команда ЮУАЕС завжди відкрита для співпраці та продовжує подальше вдосконалення, що служить розвитку всієї атомно-промислової галузі. В.Богатчук подякував  колективу ЮУАЕС за проведену велику роботу зі здійснення позитивних перетворень, які дозволили досягти високих результатів за підсумками планової повторної партнерської перевірки ВАО АЕС.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...