Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українській АЕС підбили підсумки огляду пожежної безпеки
AA

На Южно-Українській АЕС підбили підсумки огляду пожежної безпеки

На Южно-Українській АЕС підбили підсумки щорічного огляду пожежної безпеки. Серед завдань заходу - забезпечення надійної роботи протипожежних  установок на об'єктах підприємства, залучення персоналу до роботи з попередження пожеж.

Традиційно учасниками огляду стали два десятки основних структурних підрозділів ЮУАЕС. Задля об’єктивності та справедливої конкуренції, цехи поділили на п’ять груп, враховуючи складність обладнання та кількість персоналу.

Огляд стану пожежної безпеки на Южно-Українській АЕС проводили в два етапи. Спочатку оцінку своїй роботі дали у самих структурних підрозділах. Спеціально створені внутрішні комісії перевірили протипожежний стан та виконання заходів і рекомендацій контролюючих органів. Якість виконання оцінювали за бальною системою. «Від суми набраних балів залежала перемога в огляді. Членами комісій оцінюється кількість та якість виконаних протипожежних заходів, дотримання протипожежного режиму, стан протипожежного обладнання, порушення, допущенні протягом року», - розповів старший інженер-інспектор відділу пожежної безпеки служби відомчого нагляду та пожежної безпеки ЮУАЕС Олексій Заворотнюк. 

Результати внутрішніх перевірок фіксували у протоколах, які цехи та підрозділи надали до центральної комісії. Її очолив головний інженер підприємства. І саме на цьому рівні вже відбулося відзначення кращих. За результатами 2020 року переможцями у своїх групах стали: реакторний цех №1, електричний цех, цех переробки радіоактивних відходів, цех теплопостачання та підземних комунікацій і хімічний цех. За словами Олексія Заворотнюка, найбільш відповідальні з напрямку пожежної безпеки працівники підрозділів-переможців отримали грошові премії.

Визначаючи переможців, члени центральної комісії з проведення огляду протипожежної безпеки також зазначили, що за звітний період на Южно-Українському енергокомплексі пожеж допущено не було. Виконано майже тисячу заходів, направлених на підвищення пожежної безпеки, проведено технічне обслуговування всіх автоматичних установок пожежогасіння та сигналізації, пожежних кранів і гідрантів. Не менш ретельним був підхід і до роботи з персоналом.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...