Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС завершився перший етап повірки АСКРО
AA

На ЮУАЕС завершився перший етап повірки АСКРО

На Южно-Українській АЕС 3 серпня завершено перший етап робіт зі щорічної планової повірки* блоків детектування гамма-випромінювання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО), які встановлено на проммайданчику та в населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС. Усі вимірювачі фону успішно пройшли процедуру повірки, про що ВП ЮУАЕС видане Свідоцтво встановленого зразка.

У рамках першого етапу проведено повірку блоків детектування, встановлених у місті Южноукраїнськ (ККСС «Олімп»), селищі Олександрівка, селах Новоселівка, Акмечетські ставки, Кузнецове, Костянтинівка, Іванівка та Бузьке.

«Другий етап робіт стартує 6 серпня і триватиме до 17 серпня, - повідомляє начальник лабораторії зовнішньої дозиметрії (ЛЗД) цеху радіаційної безпеки ВП ЮУАЕС Андрій Гришан. - Поетапна повірка дозволяє здійснювати безперервне спостереження за станом радіаційної обстановки на промисловому майданчику Южно-Українського енергокомплексу та в зоні спостереження атомної станції в період повірки».

Під час другого етапу будуть зняті та повірені блоки детектування, встановлені в містах Южноукраїнськ (будівля ЛЗД, інструментальне виробництво ВП АЕМ) і Вознесенськ, селищах Арбузинка та Доманівка, селах Благодатне і Агрономія.

Повірку проводить ДП «Миколаївський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації». Для її виконання блоки детектування демонтуються, доставляються на майданчик атомної станції, повіряються та повертаються на штатні місця.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...