Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС завершено цикл  профорієнтаційних занять для старшокласників
AA

На ЮУАЕС завершено цикл  профорієнтаційних занять для старшокласників

У ВП «Южно-Українська АЕС» завершено цикл профорієнтаційних занять  2015-2016 рр. для старшокласників 30-кілометрової зони атомної станції. Їх відвідали 850 майбутніх випускників Арбузинського,  Братського, Вознесенського, Доманівського, Первомайського районів, а також міст Вознесенськ і Южноукраїнськ. Слухачами останнього заняття 15 квітня були учні гімназії міста-супутника ЮУАЕС.

Планомірну діяльність з професійної орієнтації старшокласників населених пунктів зони спостереження Южно-Української атомної станції управління кадрів спільно з відділом роботи з громадськістю та ЗМІ підприємства ведуть, починаючи з 2014 року. Завдяки системному підходу, з професією атомника отримали можливість ознайомитися значно більше майбутніх абітурієнтів. «Сьогодні для нас географія проживання не має значення. Головне, щоб була успішність і бажання працювати на нашому підприємстві, -  підкреслює начальник управління кадрів ВП ЮУАЕС В'ячеслав Губа. - Переконаний, що в нашій ситуації робота з профорієнтації особливо важлива для довколишніх районів. Загальновідомо, що думка про атомну станцію нерідко формується на підставі всіляких міфів і домислів. А коли молода людина своїми очима бачить високотехнологічне виробництво, спілкується з людьми, які ним управляють, дізнається про рівень соціальної захищеності працівників АЕС, вона не лише може замислитися про вибір професії атомника, а й просто переконатися, що це безпечний і соціально значущий для регіону об'єкт. Що для нас не менш важливо».

На  профорієнтаційних заняттях старшокласникам детально представляли спеціальності, затребувані в атомній галузі, а також вищі навчальні заклади, де можна здобути профільну освіту. Особлива увага приділялася тристороннім договорам цільової підготовки молодих фахівців для Южно-Української АЕС. Укладення такого договору з наступним дотриманням його умов забезпечить молодим людям гарантоване працевлаштування у ВП ЮУАЕС. Вибираючи професію атомника, вони можуть розраховувати на гідну оплату своєї праці та серйозні соціальні гарантії в майбутньому. Та при цьому рівень їхніх знань і кваліфікація мають бути дуже високими, оскільки їм належить обслуговувати складне устаткування. Саме висока успішність і навчальна дисципліна є для студента головними умовами тристороннього договору.

Дізналися молоді люди під час візитів на Южно-Український енергокомплекс і про унікальність самого підприємства. Разом з атомною станцією до його складу входить каскад ГЕС-ГАЕС. Отже, разом з представниками традиційних «атомних» спеціальностей тут працюють і спеціалісти-гідроенергетики. Учасники профорієнтаційних занять мали можливість ознайомитися з роботою всіх трьох складових ВП ЮУАЕС: екскурсії включали огляд Олександрівської ГЕС і Ташлицької ГАЕС, а також відвідування повномасштабного тренажера Южно-Української АЕС. У інформаційно-культурному центрі підприємства за допомогою спеціальних макетів фахівці відділу роботи з громадськістю та ЗМІ демонстрували майбутнім абітурієнтам принципи роботи основного обладнання атомної станції.

Система цільової підготовки молодих фахівців для Южно-Української АЕС у рамках  тристоронніх договорів «АЕС-студент-виш» діє впродовж 10 років. Сьогодні за такими договорами в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут», Одеському національному політехнічному університеті,  Вінницькому національному технічному університеті, Національному університеті «Львівська політехніка», Державному вищому навчальному закладі «Український державний хіміко-технологічний університет» здобуває професію 71 студент. 14 з них отримують персональну стипендію Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом».

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 02.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 02 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Зарахування до страхового стажу періоду догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку для розрахунку страхової виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до частини 1 статті 14 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціа...

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...