Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС завершено роботи з будівництва струменеспрямовуючої споруди
AA

На ЮУАЕС завершено роботи з будівництва струменеспрямовуючої споруди

На Южно-Українській АЕС завершено перший етап втілення проекту «Реконструкція системи технічного водопостачання. Робота блоків 1..3 на Ташлицькому водосховищі та бризкальних басейнах Южно-Української АЕС». Добігли кінця  роботи на одній з трьох його складових – струменеспрямовуючій споруді.

Приймальна комісія зафіксувала загальну готовність об’єкта, занотувавши при цьому декілька зауважень, які планується усунути найближчим часом. У роботі комісії взяли участь фахівці замовника - управління капітального будівництва Южно-Українського енергокомплексу, будівельних організацій, що втілювали проект, - ТОВ «Управління механізованих робіт» і ПАТ «Юженергобуд», та майбутнього експлуатаційника споруди -турбінного цеху №2 ЮУАЕС.

Струменеспрямовуюча споруда – це 500-метрова насипна гранітна розділова дамба та прикріплений до неї гнучкий ланцюг з плавучих понтонних модулів (усього 81 шт.) довжиною 6 м кожен, що з’єднані між собою кріпильними пристроями. До понтонних секцій-модулів прикріплено суцільну вертикальну завісу – армовану мембрану. Біля дна її зафіксовано бетонними вантажами та якорями. Загальна довжина понтонних модулів складає 486 метрів.

«Ми завершуємо перший етап великого проекту реконструкції системи техводопостачання АЕС, - зазначає начальник управління капітального будівництва Южно-Українського енергокомплексу Павло Вірич. – Нині, завдяки струменеспрямовуючій споруді, підігріта вода направляється вздовж берегової лінії ставка-охолоджувача до його хвостової частини. У подальшому ж вона надходитиме на бризкальні басейни», - пояснює П.Вірич.

Струменеспрямовуюча споруда в акваторії Ташлицької водойми-охолоджувача дозволила розділити зону скиду та зону забору води, яка використовується для охолодження технологічного обладнання другого контуру АЕС. З її появою коло води проходить значно більшу відстань, перш ніж потрапляє до водозабору. Це дозволяє знизити температуру потоку та, у підсумку, генерувати додаткову електроенергію.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...