Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС завершено повірку АСКРО
AA

На ЮУАЕС завершено повірку АСКРО

1 жовтня на Южно-Української АЕС завершено другий етап робіт з щорічного планового повірки* блоків детектування гамма-випромінювання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО), встановлених на проммайданчику і в населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС.

Повірку проводив ДП «Київський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації». Для її виконання блоки детектування було демонтовано, доставлено на майданчик атомної станції, повірено і повернуто на штатні місця.

Всі блоки детектування успішно пройшли процедуру повірки, про що ВП ЮУАЕС видано Свідоцтво встановленого зразка.

Нагадуємо, що в рамках першого етапу в липні проведено повірку блоків детектування, встановлених у населених пунктах: м. Южноукраїнськ (спорткомплекс «Олімп»), с. Новоселівка, смт Олександрівка, с. Акмечетські ставки, с. Кузнецово, смт Костянтинівка, с. Іванівка та с. Бузьке.

У рамках другого етапу проведено повірку блоків детектування, розташованих в м. Южноукраїнськ (лабораторія зовнішньої дозиметрії ЮУАЕС), на ремонтно-механічному заводі ВП «Атоменергомаш», в смт Арбузинка, с. Благодатне, с. Агрономія, м. Вознесенськ, смт Доманівка.

 Успішно завершена також планова Держповірка вимірювачів радіаційного фону ІРФ-02, встановлених в населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС: Костянтинівка, Благодатне, Новокрасне, Арбузинка, Полянка, Агрономія, Жовтневе та Доманівка.

* Повірка - обов'язкова метрологічна процедура, яка проводиться з метою підтвердження достовірності виконуваних вимірювань.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...