Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС триває заміна конденсатора енергоблока №3
AA

На ЮУАЕС триває заміна конденсатора енергоблока №3

12 серпня у корпус конденсатора енергоблока №3 ЮУАЕС було заведено перший новий модуль. Цю дату фахівці називають точкою відліку початку монтажних робіт. 

Монтаж нового конденсатора розпочали на 89 добу ремонтної кампанії. Цьому передувала тривала підготовча робота: було розібрано стінові панелі машинної зали; елементи, які підлягали демонтажу, розкріплені та від’єднані від решти обладнання; знято частину трубопроводів на шляху переміщення модулів; облаштовано портали зі спеціальними направляючими рейками. Безпосередньо виведення з машинної зали демонтованих модулів тривало 34 дні. Монтажні роботи нового обладнання розпочато 12 серпня.

«Без сумніву, для нас це важлива дата, можна сказати «реперна точка». Монтаж розпочали з першого корпусу конденсатора. Один модуль заведено, триває його переміщення і виставлення на штатне місце, другий очікує своєї черги. Потім заповнимо модулями другий корпус, четвертий і третій – саме у такій послідовності»  – розповідає заступник начальника турбінного цеху №2 з ремонту Євген Чорнозубенко.

Складність операції полягає у тому, що у обмеженому просторі машинної зали третього енергоблока неможливо застосувати вантажопідйомні крани. Поперечне переміщення модулів, вага яких майже 70 тон, здійснюється спеціальними направляючими за допомогою електричних лебідок. Попередньо були заведені задні камери, кришки конденсатора, до яких приєднуватиметься новий модуль. Дозвіл на зварювання ремонтники отримають лише після того, як модулі будуть точно позиціоновані на штатних місцях. Для цього має бути виконана геодезична зйомка та  зроблені відповідні заміри.  

«Зварювання буде виконуватись поетапно, по два модулі, - пояснює заступник начальника турбінного цеху №2 з ремонту Євген Чорнозубенко. – Після зварювання двох модулів на конденсатозбірник буде встановлюватись спеціальна сітка, яка унеможливить потрапляння забруднення та сторонніх предметів з підвідних трубопроводів до конденсатних електронасосів першого ступеню. Це нові  елементи, які, ми впевнені, підвищать надійність роботи обладнання».

Наразі усі роботи виконуються згідно з графіком. До кінця ремонтної кампанії залишається 80 діб. Часу на те, щоб вчасно і якісно завершити монтаж та ввести оновлений конденсатор у роботу достатньо, переконує керівництво підрядної організації ТОВ «Альянс», що виконує заміну конденсатора на енергоблоці №3. У її фахівців вже є досвід подібної роботи на енергоблоках першої черги ЮУАЕС.

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...