Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС стартував цикл профорієнтаційних занять для старшокласників
AA

На ЮУАЕС стартував цикл профорієнтаційних занять для старшокласників

Спеціалісти Южно-Української АЕС розпочали заняття з профорієнтації для старшокласників. Участь у них візьмуть учні шкіл тих населених пунктів, які входять до зони спостереження ВП ЮУАЕС. Першими про перспективи навчання в профільних для атомної галузі закладів вищої освіти, укладання тристоронніх договорів і вибір професії 2 жовтня говорили з десятикласниками Братської гімназії.

У рамках профорієнтаційного заняття старшокласникам провели екскурсію на Ташлицьку ГАЕС, Олександрівську ГЕС, пристанційний майданчик та повномасштабний тренажер блочного щита керування ЮУАЕС. Спеціалісти управління інформації та громадських зв’язків розповіли майбутнім абітурієнтам про енергосистему України, внесок атомних станцій у загальний виробіток електроенергії, роботу основного обладнання підприємства.

«Ми вже не вперше привозимо старшокласників на Южно-Українську АЕС, аби вони могли дізнатись про обє’кти енергокомплексу та спеціальності, затребувані на атомній електростанції. – зазначала класний керівник 10-Б класу Братської гімназії Олена Глєба. – І хоч в нашому навчальному закладі більший акцент роблять на аграрні спеціальності, серед випускників є й працівники атомної галузі».

Тим, хто хотів дізнатися більше деталей про перелік профільних для атомників закладів вищої освіти та спеціальностей, умови укладання тристороннього договору, порекомендували відвідати лендінг, розроблений спеціально для майбутніх абітурієнтів. Знайти сторінку легко – треба лише відсканувати запропонований QR-код.

Протягом 2019-2020 навчального року профорієнтаційні заняття планують провести для 55 груп (більше тисячі учнів 30-кілометрової зони ВП ЮУАЕС). Це майбутні випускники загальноосвітніх навчальних закладів Южноукраїнська та Вознесенська, а також Братського, Вознесенського, Арбузинського, Доманівського районів.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...