Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС розпочато реалізацію пілотного проекту з реконструкції крана кругової дії блока №2
AA

На ЮУАЕС розпочато реалізацію пілотного проекту з реконструкції крана кругової дії блока №2

Южно-Українська АЕС і чеська компанія «Škoda JS» розпочали реалізацію проекту з реконструкції крана кругової дії енергоблока №2. Стартова нарада з обговорення технічних питань проходила 29-31 січня. У ній брали участь представники «Škoda JS», Дирекції ДП «НАЕК «Енергоатом» і фахівці атомної станції.

Южно-Українська АЕС стала першим серед вітчизняних атомних станцій майданчиком з реалізації проекту реконструкції крана кругової дії і першим досвідом чеської компанії в роботах з модернізації безпосередньо механічної частини такого крана. Раніше Škoda проводила удосконалення кранів кругової дії на чеській і болгарській атомних станціях - Темелін і Козлодуй, проте проекти стосувалися лише електричної та автоматичної частин.

Керівник проекту Ян Вімпел зазначає, що процес реконструкції кругового крана блока №2 ЮУАЕС складатиметься з декількох етапів. «Під час першого до кінця січня планується завершити роботи з розробки технічної специфікації проекту. Це дуже важливо з точки зору вимог компанії «Енергоатом» і Державної інспекції ядерного регулювання України, - підкреслює він. - У документі детально буде описано всю роботу, яку планується виконати на механічній, електричній, автоматичній частинах і системі управління краном. Після приймання і випробувань обладнання на заводі-виробнику, воно надійде на Южно-Українську АЕС».

Реконструкція крана кругової дії енергоблока №2 ЮУАЕС виконується для приведення у відповідність до сучасних вимог безпеки експлуатації атомних енергоблоків, а також впровадження на блоках нової технології Holtec - устаткування, призначеного для поводження з відпрацьованим ядерним паливом. Модернізація передбачає заміну існуючих вантажопідіймальних механізмів на сучасні. «Реконструктивні роботи на полярних кранах сьогодні дуже актуальні, - зазначає начальник енергоремонтного підрозділу ВП ЮУАЕС Андрій Петрук. - За новими правилами наявність сучасних систем безпеки на них обов'язкова. Успішна реалізація цього пілотного проекту закладе надійний фундамент для модернізації таких кранів на інших блоках України».

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...