Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС проводиться обстеження крана кругової дії блока №2
AA

На ЮУАЕС проводиться обстеження крана кругової дії блока №2

На ЮУАЕС з 18 по 26 квітня проводиться обстеження крана кругової дії енергоблока №2. Робота виконується в рамках реалізації проекту з реконструкції обладнання. У відкритих торгах на проведення реконструкції перемогла чеська компанія Škoda JS. Під час нинішнього візиту її фахівці уточнюють вихідні дані для проектування нового обладнання та вивчають можливість його сумісності з елементами, що не підлягають заміні.

Реконструкція крана кругової дії енергоблока №2 ЮУАЕС необхідна для приведення  його у відповідність до сучасних вимог безпеки експлуатації атомних енергоблоків, а також впровадження на блоках технології Holtec - устаткування, призначеного для поводження з відпрацьованим ядерним паливом. У якості підрядної організації, переможець тендеру на виконання реконструктивних робіт чеська компанія Škoda JS залучила фірму Litostroj Power зі Словенії. Саме Litostroj Power є виробником кранів, що нині експлуатуються на енергоблоках №1 і №2 ЮУАЕС. Спеціалісти зі Словенії також беруть участь в обстеженні крана.

«Протягом цього тижня ми плануємо обстежити обладнання полярного крана, яке не підлягає реконструкції, - зазначив головний інженер проекту від компанії Škoda JS Владислав Красінський. – Нам необхідно переконатись у можливості його подальшої роботи і сумісності з новими елементами. Крім того, ми продовжуємо збирати вихідні дані: знімаємо розміри, фіксуємо розташування деталей та систем, електричних мереж, щоб приступити до активної фази проектування нового обладнання».

Реконструкція передбачає облаштування крана додатковим підйомним механізмом, заміну системи управління, механічного та електротехнічного обладнання, облаштування нових кабельних зв’язків. До кінця 2019 року, згідно з контрактом, обладнання має бути виготовлене і випробуване на заводі-виробнику. Провести реконструкцію крана кругової дії енергоблока №2 ЮУАЕС планується у період планово-попереджувального ремонту 2020 року.

 

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...