Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС проходить міжнародний семінар ВАО АЕС «Лідерство в атомній енергетиці»
AA

На ЮУАЕС проходить міжнародний семінар ВАО АЕС «Лідерство в атомній енергетиці»

На Южно-Українському енергокомплексі 18-21 лютого проходить навчальний семінар Всесвітньої асоціації операторів АЕС (ВАО АЕС, WANO) «Лідерство в атомній енергетиці». Захід організовано з метою розвитку лідерських якостей керівників усіх рівнів атомних електростанцій.

Навчальний курс містить лекції та презентації представників регіонального центру ВАО АЕС, а також практичні заняття з переглядом відеосюжетів, роботу в групах, дискусії та обмін досвідом. На розгляд і опрацювання учасників представлено низку актуальних тем: «Лідер і лідерство в атомній енергетиці», «Роль лідерства в забезпеченні безпечної роботи АЕС», «Особисті/персональні стилі поведінки», «Людський чинник», «Особливості, критерії та шляхи покращення стану культури ядерної безпеки», «Коучинг у виробничій діяльності», «Позитивна мотивація/стимулювання», «Лідерство, що надихає».

Як підкреслив генеральний директор ВП ЮУАЕС Володимир Лісніченко, на Южно-Українському енергокомплексі нині вибудовується новий підхід до формування кадрового резерву: «Щоб це було на якісно новому рівні нам потрібні нові люди – ті, хто володіє всіма необхідними знаннями, вміннями та навичками в атомній енергетиці. Для того, щоб це сталося, наших працівників треба навчати. Перш за все, це керівники вищої та середньої ланки управління. Лідерство – це та риса, яку слід прищеплювати. Керівник має бути прикладом і вести за собою персонал. Адже саме працівник цінувався завжди і всюди, за ним стоїть якість експлуатації та ремонту обладнання, підтримка його в справному технічному стані, і як результат - ядерна та радіаційна безпека, надійна і безаварійна робота АЕС».

За словами  керівника програми «Навчання та розвиток» регіонального центру ВАО АЕС Сергія Локтіонова тема лідерства в атомній енергетиці найактивніше розвивається останні 10 років: «Не можу не наголосити на позиції українських АЕС і НАЕК «Енергоатом». Протягом трьох останніх років ваша країна є найактивнішим членом нашої асоціації з цього напрямку. Гарне лідерство – це те, що вирізняє кращі атомні станції. Розвинуте лідерство дозволяє досягати позитивних результатів і працювати не лише з технічними проблемами, а й з проблемами, пов’язаними з персоналом. Саме тому ми й займаємося цією темою. І в останні роки більше концентруємося на темі лідерства та пов’язаних з нею питаннях».   

Навчальний семінар на майданчику ВП ЮУАЕС організовано на замовлення підприємства. Він є одним з етапів підготовки до повторної партнерської перевірки ВАО АЕС, яка цього року пройде на атомній станції.

Разом з южно-українськими фахівцями питання лідерства в атомній енергетиці вивчають представники інших відокремлених підрозділів Енергоатома - ЗАЕС, РАЕС, ХАЕС, АРС та дирекції компанії, а також ЧАЕС, Білоруської АЕС і болгарської АЕС «Козлодуй». За словами організаторів він став наймасовішим за останні роки.

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...