Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС оновлять конденсатори турбоживильних насосів енергоблока №3
AA

На ЮУАЕС оновлять конденсатори турбоживильних насосів енергоблока №3

Під час планового ремонту енергоблока №3 ЮУАЕС паралельно з заміною конденсатора турбіни К-1000-60/3000 виконується унікальна робота – заміна трубного пучка конденсаторів турбоживильних насосів рядів А і Б.

«Особливість цієї роботи полягає в тому, що заміна конденсаторів ТЖН (турбоживильних насосів) здійснюватиметься частково. Сам корпус конденсатора не чіпатимуть, демонтують лише внутрішню частину – трубний пучок та міжтрубні дошки. На їх місце встановлять нові – виробництва АТ «Турбоатом», - розповідає заступник начальника турбінного цеху №2 ЮУАЕС з ремонту Євген Чорнозубенко.

Застосування такої технології – крок вимушений. Особливості компонування обладнання у машинній залі енергоблока №3 такі, що демонтаж ТЖН як цілісної конструкції дуже складний. Довелось би розібрати мало не половину обладнання та трубопроводів у машинній залі, зазначають фахівці.

Технічне рішення замінити трубчатку всередині існуючих корпусів на місці підтримали в АТ «Турбоатом». Саме спеціалісти заводу-виробника будуть здійснювати набивку трубного пучка, його обрізання, вальцювання. Перед тим, як здати в експлуатацію, виконають контроль.

Під час реконструкції трубки, що були виготовлені з мідно-нікелевого сплаву, замінять на нержавіючі. Це усуне негативний вплив іонів міді, що вимивались з металу, на теплоносій другого контуру, а також мінімізує фактори для вимушеного зниження потужності через погіршення водно-хімічного режиму у другому контурі (для пошуку «присосів сирої води»). Останнім часом працівники турбінного цеху фіксували цей факт, викликаний зношенням трубної частини конденсаторів.

Після реконструкції якість циркуляційної води значно підвищиться, що матиме безсумнівно, позитивні наслідки. Зросте ефективність і надійність роботи обладнання енергоблока в цілому. 

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...