Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Ташлицькій ГАЕС відбулись навчання пожежників
AA

На Ташлицькій ГАЕС відбулись навчання пожежників

На Ташлицькій гідроакумулюючій електростанції 26 липня відбулись тактико-спеціальні навчання особового складу підрозділів Южноукраїнського міського гарнізону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту. У відпрацюванні навичок боротьби з вогнем узяв участь особовий склад трьох пожежно-рятувальних частин - №25, №27 і №28, а також персонал гідроакумулюючої електростанції.

За умовою навчань умовна пожежа сталася в приміщенні насосної для перекачування та фільтрації мастила - відбувся його розлив та загоряння. Відразу було розгорнуто штаб пожежогасіння, у складі якого були й фахівці гідрокомплексу.

«Взаємодія пожежних підрозділів і персоналу каскаду ГЕС-ГАЕС відбувається згідно з розробленими і затвердженими нормативними документами. Персонал гідростанції в установленому порядку повідомляє державну пожежну частину, забезпечує відключення приміщень від електричного струму, допуск до обладнання. У разі потреби надаються комплекти діелектричних засобів. Тобто, взаємодія з пожежними підрозділами підтримується увесь час, аж до того, як пожежу буде ліквідовано повністю», - розповів заступник головного інженера каскаду ГЕС- ГАЕС Богдан Пахомов.

До гасіння умовної пожежі були залучені 36 бійців особового складу і 8 одиниць техніки з усіх частин Южноукраїнського міського гарнізону оперативно–рятувальної служби.

Навчання мали на меті виробити в особового складу гарнізону навички працювати з пожежно-технічним та аварійно - рятувальним обладнанням, спеціальним спорядженням та засобами радіозв’язку. Відпрацьовувалась також взаємодія між підрозділами. Штаб на пожежі мав показати вміння керувати всіма силами та засобами, що беруть участь у гасінні пожежі, організовувати зв'язок між учасниками навчань, взаємодіяти з адміністрацією об’єкта, вести оперативну документацію. Перевірялись також дії адміністрації та персоналу Ташлицької ГАЕС у випадку пожежі.

Щоб вправно виконувати свою роботу, пожежники, окрім теоретичних і практичних занять з пожежогасіння, обов’язково вивчають об’єкти, які охороняють.

«Особовий склад обовязково вивчає район навчань. Окрім того пожежники, які охороняють той чи інший об’єкт, щомісяця обстежують приміщення і обладнання, яке там знаходиться», - зауважив заступник начальника Южноукраїнського пожежно-рятувального загону Євген Завалій, який виступав в ролі керівника навчань. Тренування пожежників на об’єктах енергокомплексу та міста проходять щокварталуКерівник навчань цього разу своїм підлеглим поставив оцінку «добре».

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...