Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На блочному трансформаторі енергоблока №1 ЮУАЕС виконується капітальний ремонт
AA

На блочному трансформаторі енергоблока №1 ЮУАЕС виконується капітальний ремонт

Серед низки важливих заходів капітального характеру на енергоблоці №1 ЮУАЕС – ремонт блочного трансформатора. Він виконується в ході планово- попереджувального ремонту, який стартував 9 серпня і, згідно з графіком, триватиме 104 доби.

Блочний трансформатор слугує для перетворення та видачі генерованої потужності в об’єднану енергосистему. Генератор енергоблока видає напругу 24 кВ. На блочному трансформаторі вона підвищується до 330 кВ. Потім через підстанції відкритого розподільчого пристрою на 330 кВ, до якого саме під’єднані енергоблоки №1 і №2 ЮУАЕС, електроенергія надходить в об’єднану енергосистему.

Андрій Куликов, майстер з ремонту трансформаторів електричного цеху ЮУАЕС зазначає: «Для нас це надзвичайно важлива і відповідальна робота. Капітальний ремонт блочного трансформатора виконується раз на 12 років. Схема його проведення передбачає демонтаж і ремонт всього навісного обладнання. Найвідповідальніший момент – демонтаж знімного елемента, так званого «колокола». Велике значення для нас має також ревізія активної частини трансформатора».

Ремонт блочного трансформатора триває з 1 вересня. Обладнання перемістили на спеціальний майданчик. Справа ця теж не з легких, вага трансформатора понад 300 тонн. Наразі роботи в активній фазі - демонтовані вводи 330 кВ та трансформатори струму. Найближчими днями буде демонтовано «колокол» та виконано ревізію активної частини трансформатора.

До робіт залучено фахівців ВП «Атомремонтсервіс». Вони працюють у тісній зв’язці з персоналом служби ремонту електричного цеху ЮУАЕС. Завершити ремонт блочного трансформатора планують до кінця жовтня.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...