Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | МОМ та USAID допоможуть грантами трудовим мігрантам, які прагнуть розвивати власну справу!
AA

МОМ та USAID допоможуть грантами трудовим мігрантам, які прагнуть розвивати власну справу!

Міжнародна організація з міграції (МОМ), Агентство ООН з питань міграції, за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) оголошує про початок другого циклу надання грантів на умовах співфінансування (50% на 50%). Цю допомогу буде надано у рамках проєкту «Розвиток малого бізнесу й самозайнятості для трудових мігрантів», спрямованого на підтримку сталого економічного розвитку після повернення з-за кордону.

Якщо Ви — трудовий мігрант (громадянин України, який працює або працював за кордоном і повернувся не раніше січня 2020 року), і бажаєте інвестувати зароблений капітал, а також досвід, отриманий за кордоном, у власну справу, — зверніть увагу на цей проєкт.

Грант в розмірі до 4 000 доларів США на розвиток власної справи видається на конкурсній основі (за результатами презентацій бізнес-планів) та на умовах співфінансування: на кожен вкладений долар в свою справу, ви отримуєте ще один долар у вигляді безповоротного гранту від МОМ.

Етапи проєкту:

ЕТАП I. ПОДАННЯ ЗАЯВКИ

Подати заявку на участь в проєкті можна за посиланням https://bit.ly/Гранти_на_власну_справу  Після заповнення анкети та завантаження всіх файлів, будь ласка, натисніть “Submit”. Після завантаження анкети на екрані залишиться анкета з порожніми полями, але це не означає, що інформація не збереглася. Після того, як Ви натиснете “Submit”, усі дані з анкети відразу потраплять до нашої бази даних.

Заявки будуть розглядатися мірою їхнього надходження, тому радимо не зволікати з поданням Вашої заявки.

Останній термін подання анкет на участь у проєкті — 30 вересня 2021 року. Після розгляду заявок МОМ буде контактувати тільки з тими заявниками, які пройшли до II етапу.

 ЕТАП ІІ.  РОБОТА НАД ПОВНОЦІННИМ БІЗНЕС-ПЛАНОМ ТА ЙОГО ПРЕЗЕНТАЦІЯ (ЗАХИСТ)

Після розгляду онлайн-заявки МОМ ухвалює рішення щодо доцільності запрошення заявника до другого етапу, в рамках якого передбачається робота над повноцінним бізнес-планом (аналіз конкурентів, маркетингова стратегія, операційний план, розрахунок рентабельності, бюджет проєкту тощо). На даному етапі учасники проєкту отримають доступ до навчальних модулів, а також отримають консультації від професійного бізнес-коуча.

Участь у презентації (захисті) бізнес-планів є останнім етапом відбору фіналістів проєкту, що відбуватиметься онлайн (у мережі Skype чи іншим чином) або в ході особистої зустрічі.

Учасник зробить коротку презентацію перед комісією МОМ. У ході презентації заявник повинен докладно пояснити та обґрунтувати наведену в бізнес-плані інформацію. Комісія може поставити додаткові запитання та попросити надати додаткові документи. Орієнтовна тривалість співбесіди — 20-30 хвилин.

Рішення про виділення гранту буде ухвалене залежно від результатів презентації бізнес-планів.

ЕТАП ІІІ. ВИДАЧА ГРАНТУ

Грант видається в натуральній формі, тобто у вигляді матеріальних цінностей, які Міжнародна організація з міграції закуповує і передає Вам у безповоротне користування, згідно з Вашим бізнес-планом та на умовах співфінансування з Вашого боку.

У разі виникнення питань щодо підготовки заявок Ви можете звертатись  до управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради за адресою: м.Южноукраїнськ, бульвар Цвіточний, 9,  І поверх, контактний телефон 5-51-63.

 

 

 

Читайте також