Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Молоді фахівці ЮУАЕС успішно пройшли адаптацію на робочих місцях
AA

Молоді фахівці ЮУАЕС успішно пройшли адаптацію на робочих місцях

27 молодих фахівців Южно-Української АЕС успішно завершили період адаптації на робочих місцях. Керівники підрозділів, де вони проходили «акліматизацію» в 2017-2018 роках, констатували прагнення молодих людей до самоосвіти та підвищення професійного рівня, отримання додаткових знань з професії. Крім цього, вони брали активну участь у громадському житті підприємства - в конкурсах наукових доповідей, з охорони праці та професійної майстерності, спортивних змаганнях і ін.

Усі молоді фахівці, які проходили адаптацію в 14 підрозділах ЮУАЕС, мають вищу освіту. Серед них випускники Одеського національного політехнічного університету, Національного університету «Львівська політехніка», Вінницького національного технічного університету, Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова та його відділення - Первомайського політехнічного інституту, Миколаївського національного аграрного університету, Державного вищого навчального закладу «Український державний хіміко-технологічний університет» і Національного університету «Одеська юридична академія». З 27-ми осіб 13 - закінчили Одеську політехніку.

«На Южно-Українському енергокомплексі діє єдиний комплексний підхід для залучення, підтримки та розвитку молодих співробітників, - підкреслює провідний інженер управління кадрів ВП ЮУАЕС Алла Мосяєва. - У його основі лежить підготовка майбутніх працівників підприємства за тристоронніми договорами «Навчальний заклад-Студент-ВП ЮУАЕС», їхня адаптація до виробничої діяльності в разі працевлаштування, а також забезпечення всіх умов для реалізації особистого потенціалу. Особлива увага на підприємстві приділяється і соціальній підтримці молодих фахівців».

Ввідний етап по закінченні навчального закладу має важливе значення для професійного зростання та кваліфікаційного просування по службі початківців. На ЮУАЕС, згідно з законом, у статусі молодого фахівця новачки працюють три роки. Впродовж першого для них організовується наставництво. Адаптація кожного забезпечується індивідуальною програмою та планом. По її закінченні керівник підрозділу, де стажувався початківець, підбиває підсумки виконання програми і дає оцінку результатам стажування.

Андрій Столярчук - один з 27-ми молодих фахівців Южно-Української АЕС, який у якості машиніста-обхідника проходив адаптацію в турбінному цеху №2 (ТЦ-2) з червня 2017 по серпень 2018 року. Начальник ТЦ-2 Дмитро Веслополов зазначає: «Під час виконання своїх обов'язків, Андрій проявив себе як фахівець з відмінними теоретичними знаннями, які з успіхом застосовував на практиці. Він продемонстрував прагнення до навчання, брав участь у розробці та коригуванні технічної документації. За підсумками стажування його було переведено на посаду інженера-технолога. Показово, що Андрій був прийнятий на роботу в червні минулого року, а вже у вересні нинішнього перейшов на нову посаду з підвищенням. Це говорить про його успішну адаптацію на нашому підприємстві. У Андрія великий потенціал і я впевнений, що і з новою роботою він впорається».

У ВП ЮУАЕС усвідомлюють, що молоді фахівці завжди були джерелом ініціатив і пропозицій щодо поліпшення ефективності виробничого управління підприємства, тому тут для них створено всі умови для розкриття наукового потенціалу, професійних талантів, для кар'єрного зростання та становлення як кваліфікованих фахівців.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...