Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Міжнародний науково-методичний семінар «Соціальний розвиток та фінансова освіта дітей дошкільного віку»
AA

Міжнародний науково-методичний семінар «Соціальний розвиток та фінансова освіта дітей дошкільного віку»

20-21 червня 2019 року у дошкіллі Миколаївщини відбулася значна подія.  На березі Чорного моря, у с.Коблеве, пройшов Міжнародний науково-методичний семінар «Соціальний розвиток та фінансова освіта дітей дошкільного віку». Учасники проекту – п’ять дошкільних закладів області, зокрема,  комунальний заклад «Центр розвитку дитини «Гармонія» презентували свої творчі наробки. На семінар прибули представники з усіх областей України.  З вітальним словом виступили:

Тетяна ван Ваверен-Валькова (Нідерланди), програмний менеджер в Європі та Середній Азії Aflatoun International, координатор впровадження проекту «Афлатун» в Україні.

Нерянова Світлана Іванівна, в.о. начальника відділу дошкільної освіти головного управління загальної середньої та дошкільної освіти директорату дошкільної та шкільної освіти Міністерства освіти і науки України;

Шуляр Василь Іванович, доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, директор Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Перед початком семінару було організовано виставку методично-дидактичних матеріалів за програмою «Афлатот», яка діяла протягом двох днів. Учасники семінару мали змогу ознайомитися з  новітніми посібниками, цікавими розробками,  іграми та тематичними авторськими іграшками.

У пленарній частині семінару директор КЗ ЦРД «Гармонія» Левицька Л.А. виступила з доповіддю «Створення комфортних умов для успішної реалізації завдань програми «Афлатот» у закладі дошкільної освіти». Виступ супроводжувався яскравим медіатекстом, який допоміг змістовно презентувати систему роботи педагогічного колективу щодо впровадження програми соціально-фінансової освіти «Афлатот».

Наступного дня у практичній частині семінару працювали  майстер-класи. Педагоги «Гармонії» провели уявну морську «економічну регату» за темою: «З Афлатуном подорожуємо, своїх друзів рятуємо». Вихователь-методист Сніцарьова О.М., вихователь Кристофоль А.О., соціальний педагог Кісенко Ю.В. професійно, у формі ділової гри-квесту   познаймили колег з розділами програми «Афлатот» та змістовим наповненням модулів, які протягом трьох років напрацьовані та реалізовані у закладі.

Вклад педагогічного колективу «Гармонії» було високо оцінено колегами зі всієї України та координатором Тетяною ван Ваверен-Вальковою. Директора КЗ ЦРД «Гармонія» Левицьку Л.А. було відзначено подякою Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти за активну участь у Міжнародному проекті соціально-фінансової грамотності дітей від 3 до 7 років «Афлатот». Від імені Міністерства освіти і науки України  Нерянова С.І. запропонувала  педагогічному колективу «Гармонії» надати напрацьовані матеріали з проблеми соціально-фінансової освіти дошкільників та отримати гриф  для  розповсюдження досвіду у межах України.

Керівництво міста щиро дякує  адміністрації та колективу за значні досягнення та плідну працю.

Висловлюємо вдячність за формування іміджу  закладу та громади на рівні міста, області, України.

Ми впевнені в тому, що «Гармонія» володіє високим творчим потенціалом для  втілення нових, сучасних, змістовних та цікавих проектів.

Подальших успіхів, натхнення, творчих злетів та перемог!

 

 

Читайте також

До уваги батьків і учнів! Розклад руху шкільного спеціалізованого автобуса «Южноукраїнськ – МПЗ – Южноукраїнськ» із 16.04.2024 року

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

  РОЗКЛАД  руху автобусів (І рейс)  Южноукраїнськ  (вул. Свободи, 46) ...

Вітаємо з перемогою!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

30 березня у місті Черкаси відбувся відкритий Чемпіонат Фітнес-турніру «СУЗІР’Я  FI...

До уваги батьків і учнів!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

В розкладі руху шкільного спеціалізованого автобуса «Южноукраїнськ – МПЗ –...

Шановні батьки!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

З 01.04.2024 року на маршрут Южноукраїнськ-МПЗ-МПЗ-Южноукраїнськ виходе «Шкільний автобус&raqu...

Увага! Вакансія

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

Управління освіти Южноукраїнської міської ради ім. Б. Грінченка інформує про наявну вакансію техн...

НМТ-2024: старт реєстрації

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

З 14 березня до 11 квітня усі, хто планує вступати до закладів вищої освіти на бакалаврські про...

Шкільні ліги. ІІІ-й етап. Баскетбол

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

14.03.2024 року команда хлопців Южноукраїнського ліцею №2 представляла нашу громаду у ІІІ етапі всеу...