Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Міжнародний науково-методичний семінар «Соціальний розвиток та фінансова освіта дітей дошкільного віку»
AA

Міжнародний науково-методичний семінар «Соціальний розвиток та фінансова освіта дітей дошкільного віку»

20-21 червня 2019 року у дошкіллі Миколаївщини відбулася значна подія.  На березі Чорного моря, у с.Коблеве, пройшов Міжнародний науково-методичний семінар «Соціальний розвиток та фінансова освіта дітей дошкільного віку». Учасники проекту – п’ять дошкільних закладів області, зокрема,  комунальний заклад «Центр розвитку дитини «Гармонія» презентували свої творчі наробки. На семінар прибули представники з усіх областей України.  З вітальним словом виступили:

Тетяна ван Ваверен-Валькова (Нідерланди), програмний менеджер в Європі та Середній Азії Aflatoun International, координатор впровадження проекту «Афлатун» в Україні.

Нерянова Світлана Іванівна, в.о. начальника відділу дошкільної освіти головного управління загальної середньої та дошкільної освіти директорату дошкільної та шкільної освіти Міністерства освіти і науки України;

Шуляр Василь Іванович, доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, директор Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Перед початком семінару було організовано виставку методично-дидактичних матеріалів за програмою «Афлатот», яка діяла протягом двох днів. Учасники семінару мали змогу ознайомитися з  новітніми посібниками, цікавими розробками,  іграми та тематичними авторськими іграшками.

У пленарній частині семінару директор КЗ ЦРД «Гармонія» Левицька Л.А. виступила з доповіддю «Створення комфортних умов для успішної реалізації завдань програми «Афлатот» у закладі дошкільної освіти». Виступ супроводжувався яскравим медіатекстом, який допоміг змістовно презентувати систему роботи педагогічного колективу щодо впровадження програми соціально-фінансової освіти «Афлатот».

Наступного дня у практичній частині семінару працювали  майстер-класи. Педагоги «Гармонії» провели уявну морську «економічну регату» за темою: «З Афлатуном подорожуємо, своїх друзів рятуємо». Вихователь-методист Сніцарьова О.М., вихователь Кристофоль А.О., соціальний педагог Кісенко Ю.В. професійно, у формі ділової гри-квесту   познаймили колег з розділами програми «Афлатот» та змістовим наповненням модулів, які протягом трьох років напрацьовані та реалізовані у закладі.

Вклад педагогічного колективу «Гармонії» було високо оцінено колегами зі всієї України та координатором Тетяною ван Ваверен-Вальковою. Директора КЗ ЦРД «Гармонія» Левицьку Л.А. було відзначено подякою Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти за активну участь у Міжнародному проекті соціально-фінансової грамотності дітей від 3 до 7 років «Афлатот». Від імені Міністерства освіти і науки України  Нерянова С.І. запропонувала  педагогічному колективу «Гармонії» надати напрацьовані матеріали з проблеми соціально-фінансової освіти дошкільників та отримати гриф  для  розповсюдження досвіду у межах України.

Керівництво міста щиро дякує  адміністрації та колективу за значні досягнення та плідну працю.

Висловлюємо вдячність за формування іміджу  закладу та громади на рівні міста, області, України.

Ми впевнені в тому, що «Гармонія» володіє високим творчим потенціалом для  втілення нових, сучасних, змістовних та цікавих проектів.

Подальших успіхів, натхнення, творчих злетів та перемог!

 

 

Читайте також

Прибираємо громаду разом

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

  Відповідно до Розпорядження міського голови від 15.04.2024 року №110-р «Про проведен...

До уваги батьків і учнів! Розклад руху шкільного спеціалізованого автобуса «Южноукраїнськ – МПЗ – Южноукраїнськ» із 16.04.2024 року

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

  РОЗКЛАД  руху автобусів (І рейс)  Южноукраїнськ  (вул. Свободи, 46) ...

Вітаємо з перемогою!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

30 березня у місті Черкаси відбувся відкритий Чемпіонат Фітнес-турніру «СУЗІР’Я  FI...

До уваги батьків і учнів!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

В розкладі руху шкільного спеціалізованого автобуса «Южноукраїнськ – МПЗ –...

Шановні батьки!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

З 01.04.2024 року на маршрут Южноукраїнськ-МПЗ-МПЗ-Южноукраїнськ виходе «Шкільний автобус&raqu...

Увага! Вакансія

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

Управління освіти Южноукраїнської міської ради ім. Б. Грінченка інформує про наявну вакансію техн...

НМТ-2024: старт реєстрації

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

З 14 березня до 11 квітня усі, хто планує вступати до закладів вищої освіти на бакалаврські про...