Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Міська влада звернулася до президента ДП НАЕК «Енергоатом»
AA

Міська влада звернулася до президента ДП НАЕК «Енергоатом»

Не зважаючи на досягнені попередньо домовленості, керівництво ВП ЮУ АЕС штучно стримує підписання мирової угоди з КП ТВКХ, яка є передумовою для подальшої безперебійної роботи підприємства і своєчасного завершення підготовки міста до нового опалювального сезону.  Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради звернувся до Президента ДП НАЕК «Енергоатом» Ю.О. Недашковського з проханням втрутитися в ситуацію.  Публікуємо повний текст звернення.

 

"Шановний  Юрію Олександровичу!                          

В завершення наради, яка відбулась в Компанії під Вашим головуванням за участі делегацій від самоврядування міст, на територіях яких розташовані АЕС України, 30.08.2017 року  було досягнуто домовленість про наступне:

  • У вересні поточного року по містам Вараш, Енергодар, Южноукраїнськ вийти та підписати з відповідними АЕС мирові угоди, чим зняти арешти   з розрахункових рахунків підприємств, які надалі надаватимуть в містах комунальні послуги, придбані від АЕС, без поточних боргів.
  • Мировими  угодами створити нормальні умови для підготовки комунального середовища вказаних міст та Нетішина до зими 2017/18 років.
  • Попередньо структуровані до сплати борги за отримані комунальні  послуги минулих періодів включити у вказані вище мирові угоди.
  • Забезпечити у вищевказаних містах механізми повних розрахунків за поточне отримання комунальних послуг.
  • В процесі підписання мирових угод не висувати умов застави майна в силу його відсутності по статусу та за відсутності процедурних підстав для таких дій.
  • В процесі підписання вказаних мирових угод також не висувати умов банківських гарантій в силу відсутності процедурних підстав і для таких дій.
  • Пропозиції стосовно платіжних гарантій до вказаних мирових угод  від Міністерства фінансів України вивчити фахівцям  ДП НАЕК «Енергоатом» за межами процесів укладання мирових угод в містах до початку опалювального періоду.

В частині  міста Южноукраїнська процес підписання мирової угоди спростився і став в рівень з іншими містами за рішенням Вищого господарського суду України, який визнав банкрутство КП ТВКГ з боку  ДП НАЕК «Енергоатом» безпідставним.

Але, всупереч досягнутим домовленостям зазначеної вище наради, на ВП ЮУ АЕС започаткували дії стримування підписання мирової угоди  з обіцянками  започаткувати новий процес банкрутства КП ТВКГ.

В  місті Южноукраїнську, в середовищі громади міста, його активній частині, зріє бажання протидіяти такій соціальній несправедливості та виникає запитання, хто ким керує в ДП НАЕК «Енергоатом» – директор  ВП ЮУ АЕС  і його заступники, включно з їхніми помічниками, чи Президент Компанії, адже суб’єкти угод з містами не вони?  

Будь ласка, відреагуйте на цей запит оперативно, зима  незабаром. Якщо всі наради, в яких міста взяли свою участь за Вашим рішенням, в останні місяці з’ясуються пустими для вирішення нагальних питань людей та всіх інфраструктурних потреб вказаних міст, ми лишаємо за собою право діяти відповідно до умов, що склалися."

 

В.Пароконний, Южноукраїнський міський голова

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 19.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 19 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...