Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Мінсоцполітики закликає громадян оплачувати житлово-комунальні послуги дистанційно
AA

Мінсоцполітики закликає громадян оплачувати житлово-комунальні послуги дистанційно

Міністерство соціальної політики закликає долучатися до використання сучасних сервісів та оплачувати житлово-комунальні послуги онлайн або дистанційно.

Про це заявив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко під час презентації  освітнього серіалу «Оплата комуналки онлайн. Залишайся вдома».

«Зараз потрібно максимально пояснити нашим громадянам про можливості оплати комунальних послуг онлайн. Для декого це буде вперше, і як щось нове, можливо, викличе острах. Але, як показує практика, це успішно працює», - наголосив Віталій Музиченко.

За словами заступника Міністра, це зменшує фінансове навантаження на платників, адже при оплаті через інтернет-ресурси відсутня комісія, або вона значно менша, ніж та, яку стягують у банках.

Довідково:

Освітній серіал «Оплата комуналки онлайн. Залишайся вдома», розроблено Міністерством цифрової трансформації України спільно із сервісом онлайн-платежів та переказів Portmone.com (http://portmone.com/).

В серіалі висвітлено теми оплати комунальних платежів на сайтах комунальних підприємств, за допомогою платіжного сервісу, на сайтах банків, у мобільних застосунках банків.  

Мета освітнього серіалу — навчити громадян, особливо людей поважного віку, різним способам оплати комунальних платежів, не виходячи з дому. Оплата комунальних платежів онлайн — це єдиний безпечний для здоров’я варіант оплати під час карантину.  

Освітній серіал вже доступний на платформі Дія. Цифрова освіта (https://osvita.diia.gov.ua/courses/komunalka-online ).

Джерело - https://www.msp.gov.ua/news/18499.html

 

Читайте також