Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Миколаїв: стартували міжнародні командно-штабні навчання за участю представників ДСНС та Агенції зменшення загрози Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки
AA

Миколаїв: стартували міжнародні командно-штабні навчання за участю представників ДСНС та Агенції зменшення загрози Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки

18 жовтня на території Миколаївщини стартували міжнародні  командно-штабні навчання з координації та реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з радіаційними речовинами за участю представників ДСНС та Агенції зменшення загрози Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки.

Для участі у теоретичних відпрацюваннях прибули Руслан Білошицький, заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Володимир Демчук, директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України, Олена Бикова, начальник Управління європейської інтеграції та міжнародного співробітництва, Сергій Лавриненко, начальник державного підприємства «Мобільний рятувальний центр ДСНС України» та інші представники ДСНС України.

Руслан Білошицький у вступній промові акцентував увагу учасників на основних задачах та цілях навчання, підкреслив важливість тих питань, які будуть підніматися в ході відпрацювань та побажав присутнім отримати якомога більше нових знань та вмінь від наших закордонних друзів.

Також на початку зустрічі всіх гостей привітав на Миколаївській землі заступник голови Миколаївської облдержадміністрації В’ячеслав Бонь, який побажав всім присутнім успіхів у навчаннях та у підсумку досягнення позитивних результатів.

По завершенню церемонії відкриття учасники перейшли до відпрацювання ввідних командно-штабного навчання.

В рамках другого дня міжнародного командно-штабного навчання відпрацьовано ряд ввідних по реагуванню на надзвичайні ситуації

19 жовтня в рамках другого дня міжнародного командно-штабного навчання за участю представників ДСНС та Агенції зменшення загроз Міністерства оборони США з питань міжвідомчого планування та координації дій сил під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з викидом радіаційних, хімічних та біологічних речовин, відбулося відпрацювання ввідних.

Так, учасники навчання в режимі обговорення та дискусій ліквідовували умовну надзвичайну ситуацію, пов’язану з витоком небезпечної речовини у навколишнє середовище розглянули ситуацію, в якій надходять скарги від працівників атомної електростанції на погіршення самопочуття і прояви променевої хвороби.

Підсумком заходу заплановано відпрацювання проблемних питань у сфері радіаційного захисту населення та території Миколаївської області, деталізацію яких буде презентовано 20 жовтня.

У Миколаєві підведено підсумки міжнародних командно-штабних навчань за участю представників ДСНС та Агенції зменшення загрози Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки

20 жовтня учасники міжнародних командно-штабних навчань підвели підсумки триденних тренувань з координації та реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з радіаційними речовинами які проходили за участю представників ДСНС та Агенції зменшення загрози Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки.

Учасники зборів провели короткий огляд відпрацьованих питань та проаналізували результати.

На завершення Заступник Голови ДСНС України Руслан Білошицький подякував міжнародним гостям і учасникам за плідну співпрацю та підкреслив, що такі заходи є безцінними при обміні досвідом і налагодження ділових співвідношень між представниками держав, які займаються однією справою.

Були залучені до навчань представники нашого міста мер Пароконний В.К., заступник міського голови Бацман М.В., начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради Колесников І.К. та представники ВП ЮУ АЕС

Учасники навчань отримали міжнародні сертифікати.

 

 

 

 

 

 

Читайте також

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...