Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Медстрахування-2020 на ЮУАЕС
AA

Медстрахування-2020 на ЮУАЕС

На ЮУАЕС договори медичного страхування на 2020 рік уклали 90,3 % працівників. Кожен працівник, який уклав договір медичного страхування, отримав цільову матеріальну допомогу у розмірі 7 тисяч грн.

Цього року в НАЕК «Енергоатом» реалізовано проект добровільного медичного страхування (ДМС) за участі коштів компанії. Згідно зі спільним рішенням адміністрації та профспілкового комітету, кожен працівник отримав компенсацію у розмірі річного внеску за страховий поліс, але не більше 7 тисяч гривень. Приблизно стільки коштують програми, запропоновані страховими компаніями у сегменті «преміум».  Застрахована особа мала лише сплатити податок у розмірі майже півтори тисячі гривень.

Якщо для інших атомних електростанцій медичне страхування працівників – нова  практика, то на Южно-Української АЕС вона діє вже чверть століття – з 1995 року. Останні декілька років збереження свого здоров’я працівники ЮУАЕС довіряють перевіреним часом компаніям: «Страхова Група «ТАС»,  СК «Альфа страхування», СК «Євроінс Україна», СК «PZU Україна».  Минулого року медичні поліси придбали 4895 (71,8 %) працівників енергокомплексу, скористались ними 72 % застрахованих. Узагальнений аналіз витрат страхових компаній по ДМС такий:

- надання амбулаторно-поліклінічної допомоги - 57 %;

- лікування в стаціонарі – 25 %;

- стоматологічна допомога – 4 %;

- швидка медична допомога – 1,4 %;

- відшкодування витрат на лікування в інших ЛПЗ – 12,6 %.

У разі дороговартісного лікування важких захворювань, які не покривались лімітами, передбаченими у договорах ДМС, застрахованим працівникам надавалась матеріальна допомога на лікування за рахунок коштів адміністрації (1 млн 200 тис. грн), профкому ВП ЮУАЕС і профкому ДП «НАЕК «Енергоатом» (разом 2 млн 263 тис. 547 грн).

У 2020 році за ініціативи ППО ДП «НАЕК «Енергоатом» та дієвої підтримки виконавчої дирекції з персоналу ДП «НАЕК «Енергоатом» досвід ЮУАЕС щодо медичного страхування було вирішено поширити в рамках енергокомпанії. Ухвалене спільне рішення № 2097 від 25.11.2019 «Про організацію у ДП «НАЕК «Енергоатом» ДМС на 2020 рік на умовах компенсації (повної/часткової) страхового платежу роботодавцем шляхом надання матеріальної допомоги». Розмір матеріальної допомоги визначений на рівні страхового внеску, але не більше 7 тис. грн на рік. Це майже стовідсоткова  компенсація  річного страхового платежу, що, беззперечно,  стало суттєвим покращенням умов страхування для персоналу.

Нові підходи до організації ДМС у ДП НАЕК «Енергоатом» дозволили  збільшити процент застрахованих у ВП ЮУАЕС з 71,8 % до 90,3 %. Майже 93 % працівників, які уклали договори ДМС на 2020 рік, обрали елітні (з великим страховим покриттям) програми страхування, що теж є дуже позитивним моментом. У попередні роки за такими програмами страхувались не більше 10 % працівників.

Лідером з надання послуг у сегменті медичного страхування на 2020 рік стала страхова компанії «ТАС» -  її обрали майже 50 % застрахованих, три інші компанії: СК «Альфа страхування», СК «Євроінс Україна», СК «PZU Україна» набрали приблизно рівну кількість клієнтів - по 16-18 %. Додатковим бонусом для працівників АЕС є надана СК можливість застрахувати членів сім’ї на умовах корпоративного страхування.  Цим скористалось 1250 членів сімей працівників ЮУАЕС.

«Медстрахування  – це  свого роду рятувальний круг на випадок серйозного захворювання. Фінансування витрат з різних джерел: страхової компанії, матеріальної допомоги від профкому і адміністрації, власник коштів працівника дозволить забезпечити найефективніше лікування. З запровадженням в НАЕК «Енергоатом» системного підходу до медичного страхування, показники трудового довголіття та збереження здоров’я кадрового ресурсу значно покращаться», - переконана начальник відділу охорони здоров’я ЮУАЕС Галина Хмілєвська.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...