Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Люди героїчної професії
AA

Люди героїчної професії

Нещодавно рятувальники відзначили своє професійне свято, щоправда, в нинішніх умовах, минуло воно тихо та без пафосу, на робочих місцях, за виконанням своїх службових обов’язків.

«Людина героїчної професії» – так кажуть про тих, чия службова діяльність безпосередньо пов’язана з щоденним ризиком. Безумовно в першу чергу – це військові. Та у цей список можна сміливо додати і рятувальників, зокрема, мова йде про працівників 25 ДЕРЖАВНОЇ ПОЖЕЖНО-РЯТУВАЛЬНОЇ ЧАСТИНИ 4 ДЕРЖАВНОГО ПОЖЕЖНО-РЯТУВАЛЬНОГО ЗАГОНУ ГУДСНС У МИКОЛАЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ.

Яка б  небезпечна ситуація не сталась на території нашої громади, загони рятувальників негайно відправляються на допомогу. Це щоденна, виснажлива праця людей, які щохвилини допомагають своїм співгромадянам.

Коли надходить дзвінок про надзвичайну подію, його приймає  радіотелефоніст, після чого вмикає сигнал тривоги і черговий караул вдягає захисний одяг і виїжджає на виклик.

Кожного дня рятувальники вдосконалюють свою майстерність, відпрацьовуючи нормативи спеціальної та фізичної підготовки.

У вільний від викликів час займаються спортом, щоб тримати себе у гарній фізичній формі.

В арсеналі 25-ої ДПРЧ п’ять спецавтомобілей: дві пожежні автоцистерни, дві спеціальних аварійно-рятувальних машини легкого типу та один пожежний човен.

Варто відзначити, що в адміністративній будівлі 25-ої ДПРЧ несуть службу працівники 1 державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України, з охорони об’єктів Південноукраїнської АЕС.

Також на території частини створені два Пункти незламності: стаціонарний та мобільний, де є все необхідна для перебування людей: генератор, обігрівач, чайники, продуктові набори, засоби гігієни, навіть облаштований дитячій куточок.

Так, рятувальник – професія нелегка, але цікава. А головне – потрібна!

Головна якість рятувальника – це розуміння того, що від його дій залежить життя людини. І ця професія не втрачає свого престижу в усі часи.

Читайте також