Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ЛЯЛЬКИ І ЛЯЛЬКОВОДИ
AA

ЛЯЛЬКИ І ЛЯЛЬКОВОДИ

Життя Южноукраїнська за останні роки чітко окреслило коло осіб, які сплять і бачать себе біля міського бюджетного джерела. Шлях до нього відомий – своя депутатська група в міській раді, а ще краще свій, керований міський голова. Тому і вирощують, як в пробірці таких кандидатів та при цьому прибирають до рук ласих на інтерес службовців, як посібників втілення їхніх планів.

Та спочатку треба в чорний колір вимазати існуючого міського голову, інакше новий не буде мати шансів на потрібний успіх. Ось і стараються, аж з власних штанів мало не вискочать. Нема до чого причепитись, так вирішили відому особу під прізвищем Барометр в друзі до Пароконного приписати. Дивись, якісь дивіденди та і з’являться – чи то голоси в раді до їх планів приєднаються, чи ворогів у міського голови побільшає. Головне цією видумкою бити в потрібну їм точку.    

Ще один з таких прийомів – штучно створювати конфліктність міського голови до керівництва АЕС і навпаки. Раз вийшло. Змовились, відсторонили міського голову з посади у 2018 році, почали ділити місце біля міського бюджету та пересварились так, що в битві обідрали цей бюджет і нанесли шкоди йому, місту і його громаді на багато мільйонів. П’ять місяців міська рада була заблокована з бійками, мітингами та іншими проявами безвладдя і невдоволеннями людей.

Характерно, що за сценарієм відомого ляльковода програла і АЕС. Борги ніхто і не збирався ліквідовувати аж поки благо їх зростання не стало загрозою повної втрати 150 мільйонів для «Енергоатома», а там це вітати не будуть. Наразі в черговий раз в голові ляльководів-сценаристів  зародився новий план, як чергове посварити міського голову з депутатами і АЕС. 

Цікаво, що ще декілька персон і їхніх сателітів тільки і чекають аби спричинився якийсь спектакль і вони на його фоні навипередки будуть і собі підгрібати до бюджетних грошей та майна громади. І тут у багатьох аж кришу рве, навіть про службовий обов’язок стали забувати. Є і цікава обставина. Дуже відомих персон особа за прізвищем Барометр публічно поносить останніми словами і принижує їх, а вони терплять, невже він потрапляє в ціль!?

Цікава у Южноукраїнська історія. За 2005 – 2015 роки, коли зародились і почали проростати борги міста до «Енергоатому» – територіальна громада від розграбованих об’єктів, об’єктів доведених до аварійності, занедбаного майна громади та від інших «діянь» відомих осіб  понесла втрати в межах 300 мільйонів гривень. В той час швидкі на їм корисний піар місцеві журналісти мовчали, начеб то в рот води набрали, мовчали і місцеві «правдо-руби», але буде нагода і все всім пригадається. В нинішній час це дуже доречно і корисно людям.   

Звісно, на кричущі втрати міста були заведені кримінальні справи, вони ще розслідуються. Та в період тимчасово отриманої влади ляльководами з’явились нові руйнування. Наприклад дитячий садок №8, де марно витрачені п’ять мільйонів на його «невдалий» ремонт зростають в непомірні для бюджету десятки мільйонів гривень. Міський голова дав доручення і готовить чергове звернення до правоохоронних органів. А про наслідки перебування у влади осіб з власними планами, мешканці ще довго будуть відчувати послід, який вони нам всім лишили. 

І сьогодні є авантюрні спроби об’явити про якийсь спір між містом і АЕС. Але тут все дуже ясно. Є ДП НАЕК «Енергоатом» і його АЕС, вони займаються своєю відповідальною роботою. Є місто, є комунальні стосунки міста за договорами з НАЕК «Енергоатом», всі виконують свою роботу.  

Місто дослухається до позиції Президента України – тарифи не піднімати. А як? Займатись здешевленням собівартості житлово-комунальних послуг через докорінну модернізацію комунальних підприємств. Це не простий процес. Певні депутати цього не люблять, не розуміють чи не хочуть розуміти але тільки через це джерело можемо жити без боргів перед атомним Відомством і почати розраховуватись за напрацьовані кредити.

Для депутатів міської ради є уточнені механізми і розрахунки, яким шляхом виводити КП ТВКГ з боргового полону при отриманні ним доступних людям тарифів. Процес не швидкій, але реально досліджений. Буде у депутатів чи у АЕС їхній план, як це робити, міська рада розгляне і їх. Адже доля комунальних підприємства, які належать громаді міста, це виключно депутатська компетенція. Виконком в черговий раз сприяв розробленню всіх можливих варіантів за «круглими столами» і хто з депутатів хотів, приходили на ці наради пошуку рішень. 

Інтереси міста на постійній основі представляє міський голова, а інтереси Компанії директор АЕС. Позиції інколи можуть бути різними, тоді проводяться консультації. Є і різні обов’язки у цих посадовців, бувають розбіжності позицій, але і тут є кому їх врегульовувати – є державні та обласні можливості.  І тут авантюрно налаштованим особам місця нема, бо результат буде одним – все стає відомим людям і вони будуть головними арбітрами справам в житті міста.  

В частині державних рішень до обмежень по COVID-19 і їх зняттю є 19-а стаття Конституції України, де чітко прописано –  органи державної влади та органи місцевого  самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Тому обмеження, які вводяться на державному рівні, на ньому ж і знімаються. Наприклад робота ринків. Держава обмежили їх роботу і зняла обмеження. Доповідь міського голови на засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС при Миколаївській ОДА на їх запрошення показала виваженість роботи міста в карантинних умовах, де виконавчі органи на місцях мають обов’язок контролювати дотримання доведених вимог.

З викладеного – всі вигадки і забаганки певних осіб, що приміть рішення виконкому стосовно того чи іншого обмеження державного рівня, це лукавство, як і марні спроби місцевої преси підігрівати те, чого вони не розуміють. Виконком має свої обов’язки і буде приймати рішення за його повноваженнями. Всі потреби міста, які залежить від Держави, ми виклали у зверненнях до відповідних державних Інституцій, чекаємо реагування. За потребою будемо звертаємось ще.

В цей складний період нашого життя особи, які живуть і діють за принципом – «кому війна, а кому мати рідна» про місто думати не будуть. Шановні містяни, спостерігайте за проявами їхніх планів, попереду вибори і ці актори виходять на сцену з власними виставами.

Шановні городяни! В арсеналі ляльководів є – невігластво, інсинуації, афери, блюзнірство та ще багато іншої зброї аби чергове Вас надурити. Їхня мета – влада і міський бюджет. Він начебто потужний магніт тягне людей далеко не бідних до коштів громади нашого міста. На шляху їхніх дій не має і не буде місця моралі, будуть тільки збитки для міста та його мешканців. 

Лише декілька осіб колотять все місто, люди, будьте пильними!

 

      В. Пароконний міський голова.


 

 

 

 

 

Читайте також