Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Конструктивізм замість провокатизму
AA

Конструктивізм замість провокатизму

Почався новий  2016 рік.  Багато чого нового він приніс у різні сфери життя: комунальне, пенсійне, соціальне тощо. Не залишилась осторонь і освіта – одна з найбільших галузей нашого міста. Питання необов’язковості харчування учнів 1-4 класів,  вільне визначення відсотка батьківської плати за харчування в дитячих садках, скорочення 10% працівників (крім педагогічних) в загальноосвітніх закладах – далеко не повний перелік сюрпризів для освіти від можновладців держави. А олії у полум’я намагаються підлити місцеві «філософи»,  безпідставно розповсюджуючи чутки: то школу закривають, то грошову винагороду відміняють, то міський голова не дає кошти на підручники. І це теж далеко не весь перелік.

Хотілось би визначити, що на утримання галузі з міського бюджету (окрім державної освітньої субвенції в розмірі 27 769,3 тис.грн) направляється 48%  фінансового ресурсу міста, що в грошовому еквіваленті складає 60 230,8 тис.грн. На 2016 рік освіта Южноукраїнська, на відміну від більшості регіонів Миколаївської області,  стовідсотково забезпечена до кінця року фінансовим ресурсом на захищені  статті.

Слід  відмітити, що у питанні забезпечення такої статті, як заробітна плата, освітян очікує покращення: преміальний фонд зростає з 2% до 7%, грошова винагорода з 25% до 30%, а соціальна напруга  з харчуванням знята, принаймні, до літа. На даному етапі управління  освіти готує свої пропозиції для внесення змін до бюджету  в частині виділення додаткового фінансового ресурсу на утримання закладів,  проведення ремонтів та здійснення  придбання.  Загальні пропозиції  від освітян направлені  в депутатські комісії ще до нового року.

За дорученням міського голови сьогодні відпрацьовано питання по можливому об’єднанню територіальних громад і, як наслідок, доставка учнів Бугзької та Панкратівської шкіл Арбузинського району до шкіл міста,  з метою отримання дітьми більш якісної освіти. Відповідні пропозиції направлено до Миколаївської обласної ради.

300 тис. грн., які були зарезервовані в минулому році на оплату підручників  залишились перехідним залишком і чекають своєї участі. На жаль, Міністерство освіти  не спромоглось виконати свої обіцянки, і діти 4-х і 7-х класів II- й семестр розпочали без підручників.

Отже, з лютого в закладах освіти  почнеться відповідальна пора по вирішенню проблемних питань. За оцінкою фінансистів та кошторисників  для виконання усіх нагальних проблем, які маюсь місце сьогодні в освіті,  потрібно від 15 до 20 млн. грн.. Враховуючи непідйомність даної суми для міського бюджету, будуть визначатись  пріоритети в процесі  консультацій управління освіти з батьками, з депутатським корпусом.

 Хотілося б побажати усім, хто має і буде мати відношення до освіти, конструктивізму, виваженості, толерантності,  професійно вирішувати усі питання, пов’язані з   організацією навчально-виховного процесу, не допускати ніяких провокаційних думок, вчинків.

Інформацію  з любого без виключення питання можна отримати в управлінні освіти за телефонами 2-52-97, 2-21-19 – начальник ; 5-75-94 – заступник начальника з фінансово-господарської  діяльності; 5-53-96 – заступник начальника з навчально-виховної діяльності; 2-75-68 – головний бухгалтер. Крім того з метою широкого інформування населення та надання відповідей на запитання в управлінні освіти працює SMS-послуга, on-line-трансляція, рубрика «Експрес – приймальня», а знайти це все можна на сайті управління освіти osvita-yu.mk.ua.

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...