Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Комунальний заклад "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади"
AA

Комунальний заклад "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади"

«Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» – це один з найстарших комунальних закладів. Заснований ще у 1992 році, він отримав дуже вдалу назву «Турбота». Цим словом і сьогодні в народі називають терцентр, до якого мріють потрапити багато людей похилого віку та особи з інвалідністю. Тут можна не лише повноцінно відпочити, поспілкуватися, а й зміцнити здоров’я. Заїзди на відпочинок тривають 15 робочих днів, і в перший день сімейний лікар оглядає кожного підопічного терцентру, знайомиться з його медичною картою та призначає процедури – масаж, електрофорез, фізичні вправи тощо. До речі, разові фізіотерапевтичні процедури може отримувати будь-який мешканець громади в індивідуальному порядку за низькими цінами.

Психолог Ольга Курзель проводить різноманітні заняття, які спрямовані на підтримку відпочивальників, допомогу у подоланні проблем, виявленні й розкритті здібностей та талантів. Повноцінне триразове харчування за якістю та змістом прирівнюється до санаторного: свіжі овочі та фрукти, м'ясо або риба, дієтичні супи та гарніри, молочні напої, випічка…

Пенсіонери та люди з інвалідністю, які один раз відпочили у центрі, намагаються потрапити сюди знову.

Територіальний центр за рік може прийняти до трьохсот осіб. У 2022-ому тут відпочило 272 людини, у першому півріччі нинішнього – 99. Це жителі як міста, так і селища, сіл громади, а також внутрішньо переміщені особи.

Колектив терцентру не стоїть на місті, намагається покращувати умови відпочинку.

Бажаючих відпочивати тут багато, а от місця трохи замало. Директор центру мріє про розширення не тільки території, а й спектру послуг, що надаються.

Читайте також