Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Командно-штабні тренування військових на ЮУАЕС
AA

Командно-штабні тренування військових на ЮУАЕС

17 серпня у військовій частині, на яку покладено обов’язки з охорони та оборони Южно-Української АЕС, проведено командно-штабні тренування.
Заступник командира підрозділу майор Ігор Моспан підкреслює: «Правильність дій і навченість особового складу є надійною запорукою охорони та оборони важливих державних об’єктів – одного з основних завдань, які виконує Національна гвардія України. Планові командно-штабні тренування  у військовій частині 3044 мали на меті відпрацювання практичних навичок і дій з охорони та оборони Южно-Української АЕС».           

Розпочались заняття на стройовому плацу з шикування особового складу. Довівши тему та мету занять, командир частини підполковник Олег Худолій наголосив на особливій важливості правильних та злагоджених дій саме тепер, коли існують загрози терористичного характеру. У перебігу тренувань бійці закріпили свої знання на практиці, відпрацювавши низку ввідних, зайняли бойові позиції на території атомної станції та умовно діяли за вказівками керівника тренування.

Невід’ємною складовою занять було залучення військової техніки. За допомогою броньованих автомобілів «Козак-2», які нещодавно надійшли на озброєння військової частини, було відбито умовний напад противника на контрольно-перепускних пунктах об’єкту, що охороняється.

Під час відпрацювання ввідних військовослужбовці частини 3044 провели евакуацію умовно поранених бійців і відпрацювали практичні навички з надання їм першої медичної допомоги. Майстерність у виявленні диверсійних груп поблизу АЕС продемонстрував особовий склад взводу спецпризначення.

Підбиваючи підсумки занять, командування частини дало належну оцінку діям особового складу задіяних у тренуванні підрозділів. На думку військових командирів, були продемонстровані злагоджені дії та практичні навички, необхідні для організації та виконання завдань з оборони об’єкта, що охороняється. Військова частина 3044 вкотре підтвердила, що Южно-Українська АЕС перебуває під надійною охороною та обороною.

 

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...