Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Калейдоскоп спортивних новин
AA

Калейдоскоп спортивних новин

БОКС

У місті Звенигородка Черкаської області 24-26 березня відбувся Всеукраїнський турнір з боксу «Кубок Звенигори». Серед 250 учасників були і боксери комбінату культурно-спортивних споруд (ККСС) «Олімп» ВП ЮУ АЕС. У скарбничку своєї команди вони принесли 7 медалей.

Чемпіонами турніру у своїх вагових категоріях стали Данило Лозан (в.к. до 54 кг) і Вадим Євтушенко  (в.к. до 91 кг). Другі місця посіли Богдан Дмитренко  (в.к. до 54 кг) і Станіслав Марухній (в.к. до 75 кг). На треті сходинки п'єдесталу піднялися Максим Колесник (в.к. до 26 кг), Ростислав Отношенко (в.к. до 35 кг) і Олексій Михайлов (в.к. до 26 кг).

Грошовий приз за кращу техніку від організаторів турніру  здобув Южноукраїнський боксер Вадим Євтушенко. Кубком «За волю до перемоги» нагороджено юного спортсмена спорткомплексу «Олімп» Максима Колесника.

На фото зліва направо: Лопатчук Андрій, Марухній Станіслав, Євтушенко Вадим, Лозан Дмитро; ряд внизу зліва направо: Дмитренко Богдан, Колесник Максим, Отношенко Ростислав

ФУТБОЛ

26 березня в селищі Веселинове відбувся 12-й тур Чемпіонату Миколаївської області з футболу серед юнаків 2001-2002 р.н. та 2003-2004 р.н. Юні футболісти спорткомплексу «Олімп» ВП ЮУАЕС були учасниками змагань в обох вікових групах і виграли обидва матчі з рахунком 2:1. До кінця Чемпіонату області їм залишилося зіграти 10 турів. На цьому етапі обидві команди входять до трійки призерів (серед 12 команд-учасників).

Юних футболістів «Олімпу» тренує тренер-викладач Ярохович Сергій Павлович. Любов до спорту та прагнення до перемоги своїм вихованцям він прививає особистим прикладом. В останні вихідні березня команда «Тинь», у складі якої грає С.П.Ярохович, стала переможницею Чемпіонату Миколаївської області з футзалу (1 ліга).

ГРЕКО-РИМСЬКА БОРОТЬБА

25 березня село Крюковщина Київської області приймало учасників Всеукраїнського турніру з греко-римської боротьби серед дітей на призи спортивного клубу «Олександр Невський». У змаганнях взяли участь більше 200 спортсменів з 11 міст України. Миколаївську область представляли юні борці з Южноукраїнська. Спортсмен з міста-супутника АЕС Лев Зорін (2009 р.н.) став бронзовим призером у ваговій категорії до 22 кг. Його товариші по команді Олександр Іюльський, Микита Шульга та Євген Богдан посіли п'яті місця, програвши зустрічі за 3-є місце.

(ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА

19-20 березня команда відділення художньої гімнастики ККСС «Олімп» взяла участь у Всеукраїнському турнірі, який відбувся в Одесі.

Додому южноукраїнські спортсменки повернулися з 10 медалями різного ґатунку. Переможницями змагань стали Аліна Савранська та Ганна Петриченко. Срібними призерками - Еріка Броннікова і Валерія Єрмакова. Медалі за треті місця завоювали Софія Савранська, Ганна Антоненко, Анастасія Пирон, Діана Новик, Дарина Новик і Анастасія Ющенко.

ПАУЕРЛІФТИНГ

17-19 березня у Луцьку відбувся відкритий Чемпіонат України з пауерліфтингу, жиму лежачи та станової тяги за версією WPA. За право бути кращими у своїх вікових та вагових категоріях боролися спортсмени з 20 областей України, Румунії, Польщі та Молдови. Серед них і спортсмени спорткомплексу «Олімп» - працівники електроцеху ВП ЮУАЕС  Олександр Мушинський і Сергій Гончарук.

Мушинський Олександр став переможцем у вправі станова тяга (в.к. до 82,5 кг, вікова категорія 20-23 роки), виконавши вправу з вагою штанги 215 кг.

Гончарук Сергій посів І місце в жимі лежачи з результатом 140 кг (в.к. до 75 кг, вікова категорія 33-39 років) і ІІ місце у відкритій ваговій категорії.

КАРАТЕ

25-26 березня в Одесі відбувся Всеукраїнський турнір з контактного карате Сіммей-до «Кубок Співдружності». У змаганнях взяли участь близько 300 спортсменів, що представляли 19 команд з різних міст України.

Команда ККСС «Олімп» секції карате на цьому турнірі завоювала 7 медалей. Катерина Серга принесла до скарбнички своєї команди 2 золоті медалі - в розділах фул-контакт і  семі-поінт. Перші місця, також, у Артема Ткаченка, Арсена Петрова; друге місце у Вікторії Бакай, треті -  у Павла Андріанова і Олександра Лотоцького  (усі - в розділі фул-контакт).

На фото: наймолодші спортсмени, які представляли ККСС «Олімп» на турнірі зі своїм наставником - тренером Олегом Вітковським

СПОРТИВНЕ ОРІЄНТУВАННЯ

24-26 березня у м. Олешки Херсонської області відбулися традиційні Всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування «Кубок Олешшя-2017». Южноукраїнськ представляли 32 спортсмена ККСС «Олімп»  віком від 9 до 65 років.

За три дні змагань вони завоювали 16 медалей.

1 місце - Гришин Кирило               (група Ч-12, середня дистанція)

1 місце - Захарченко Олексій          (група Ч-12, довга дистанція)

1 місце - Гарага Олександр             (група Ч-12, коротка дистанція)

1 місце - Волков Олександр            (група Ч-21, довга дистанція)        АУП (ВП ЮУАЕС)

1 місце - Волков Олександр            (група Ч-21, коротка дистанція)      АУП (ВП ЮУАЕС)

2 місце - Гарага Олександр             (група Ч-12, довга дистанція)

2 місце - Сінько Марк                      (група Ч-12, середня дистанція)

2 місце - Паталашко Павло              (група Ч-16, довга дистанція)

2 місце - Паталашко Павло              (група Ч-16, коротка дистанція)

2 місце - Краснянська Тетяна         (група Ж-45, коротка дистанція)

3 місце - Ісаєв Данило                     (група Ч-14, коротка дистанція)

3 місце - Летяєв Андрій                   (група Ч-12, довга дистанція)

3 місце - Габлюк Євген                   (група Ч-16, довга дистанція)

3 місце - Краснянська Тетяна         (група Ж-45, середня дистанція)

3 місце - Андросов Сергій               (група Ч-21, коротка дистанція)

3 місце - Ляблін Віктор                    (група Ч-45, довга дистанція)       АУП (ВП ЮУАЕС)

За крок до медалей, поступившись декількома хвилинами на фініші, опинились:

4 місце - Ляблін Віктор                    (група Ч-45, коротка дистанція)    АУП (ВП ЮУАЕС)

5 місце - Сучок Микола                   (група Ч-45, довга дистанція)         ЦТАІ (ВП ЮУАЕС)

6 місце - Агафонов Дмитро             (група Ч-21, коротка дистанція)      АУП (ВП ЮУАЕС)

Наразі команда орієнтувальників «Олімпу» (8 учнів-спортсменів) перебуває на навчально-тренувальних зборах у м. Трускавці, де готується до Чемпіонату України зі спортивного орієнтування.

А вихованка «Олімпу» Єлизавета Гуценко (2000 р.н.) у складі юнацької збірної України готується прийняти участь у Чемпіонаті Світу зі спортивного орієнтування серед школярів, який пройде з 19 по 28 квітня 2017 року у м. Палермо (Італія).

Фотозвіт про змагання та інформацію про спортивне життя секції спортивного орієнтування можно знайти на сайті part-iskra.org.

На фото зліва направо: переможці та призери другого дня змагань Єлизавета Дзуцева, Павло Паталашко, Євген Габлюк, Віктор Ляблін, Олексій Захарченко, Андрій Летяєв, Олександр Гарага, Данило Ісаєв

ШАШКИ

24-25 березня у Києві відбувся чемпіонат центральної ради фізкультурно-спортивного товариства «Україна» з шашок-64.  У ньому взяли участь 10 команд, що представляли трудові колективи підприємств промисловості, транспорту та соціально-побутової сфери країни.

Команда спорткомплексу «Олімп» ВП ЮУАЕС у складі В'ячеслава Новицького, Володимира Дудьєва, Світлани Савченко, Юлії Корюкової та Геннадія Мітченка вперше брала участь у змаганнях такого формату - всі учасники виступали в особистій першості, за результатами якої підбивався командний залік.

Серед чоловіків не було рівних В'ячеславу Новицькому, який з однією нічиєю та шістьма виграними партіями, став чемпіоном у особистій першості. З максимальним результатом виступила і Світлана Савченко, яка також посіла І місце в особистій першості серед жінок.

У загальнокомандному заліку южноукраїнські шашкісти завоювали срібні медалі,   поступившись лише Київській команді Національної академії наук України. На третьому місці - команда спортсменів Рівненської АЕС (м. Вараш).

Вітаємо спортсменів та бажаємо успіхів на Спартакіаді Атомпрофспілки України, яка відбудеться 25-27 травня у місті Коблево.

Відео та фото з даних змагань, а також інтерв`ю з членами нашої команди можно знайти на сайті ФСТ «Україна».

На фото зліва направо: Геннадій Мітченко, В'ячеслав Новицький, Володимир Дудьєв, Світлана Савченко

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також

Оголошення

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради ЗАПРОШУЄ небайдужих гр...

Опитування

Управління молоді та спорту Миколаївської OBA

Міністерство молоді та спорту України проводить активну роботу щодо залучення населення, у тому числ...

Відбувся Всеукраїнський турнір з боротьби греко-римської, присвячений захисникам та захисницям України

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

21 жовтня в приміщенні танцювальної зали ПК «Енергетик» відбувся Всеукраїнський турнір з...

До дня фізкультури і спорту

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано спортивну мозаїку «Модно. Здорово....