Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Кабмін затвердив відкоригований проект реконструкції системи технічного водопостачання ЮУАЕС
AA

Кабмін затвердив відкоригований проект реконструкції системи технічного водопостачання ЮУАЕС

Кабінет Міністрів України затвердив відкоригований проект реконструкції системи технічного водопостачання Южно-Української АЕС. Його реалізація дозволить зняти обмеження потужності ЮУАЕС, викликані недостатньою охолоджуючою здатністю Ташлицької водойми-охолоджувача. Відповідне розпорядження Уряду №49-р від 13 січня 2016 року «Про затвердження проекту «Реконструкція системи технічного водопостачання. Робота блоків 1…3 на Ташлицькому водосховищі та бризкальних басейнах Южно-Української АЕС» (Коригування)» розміщено на сайті Кабміну.

«На узгодження та затвердження відкоригованого проекту витрачено більше двох років, - зазначає заступник начальника управління капітального будівництва ВП ЮУАЕС Олег Коріков. - За цей час було виконано колосальну роботу. І нині жодних питань щодо цього проекту - до необхідності його реалізації і технічних рішень - ні в кого, у тому числі й у Міністерства екології та природних ресурсів, не залишилось».

На впровадження проекту відведено три роки. По його завершенні додатковий річний відпуск електроенергії ЮУАЕС складе від 547 млн кВт-год. (консервативні дані) до 2 млрд 549 млн кВт-год. (максимальна розрахункова оцінка).

Згідно з розпорядженням Кабміну, відкоригована вартість будівництва становить 986 млн 383 тис. грн (у цінах станом на 1 вересня 2015 року). Нагадаємо, що у попередньому варіанті розпорядження Уряду щодо зазначеного проекту (був затверджений 7 грудня 2005 року) його кошторисна вартість становила 205 млн грн. Для виконання необхідних робіт і закупівлі обладнання цих коштів було недостатньо.

Для вирішення питання фінансування проекту Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, має включити його кошторисну вартість до тарифу на відпуск електроенергії для Енергоатома.

У 2016 році в рамках реалізації проекту планується провести конкурсні процедури та визначити постачальника обладнання, зокрема насосів, та підрядної організації з виконання будівельних та електромонтажних робіт. Серед основних робіт, які має виконати підрядник, будівництво насосної станції та 5 бризкальних басейнів.

 

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 02.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 02 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Зарахування до страхового стажу періоду догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку для розрахунку страхової виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до частини 1 статті 14 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціа...

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...