Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інспекція  з благоустрою Южноукраїнської  міської територіальної громади інформує
AA

Інспекція  з благоустрою Южноукраїнської  міської територіальної громади інформує

Що робити, якщо вам треба спиляти дерево?

За останній час на території Южноукраїнської міської територіальної громади  відбуваються численні незаконні спилювання дерев.

Кожне дерево на вулиці, навіть якщо воно росте на прибудинкових територіях, знаходиться під охороною закону.

Отже, що потрібно знати, та як діяти у випадку якщо дерево аварійне, може впасти та пошкодити трубопровід, приватний будинок, паркан, роз’яснять в інспекції з благоустрою  Южноукраїнської  міської територіальної громади.

Перше, що варто зробити – це спробувати все ж таки обійтися без кардинального спилювання дерев. Дерева – це легені міста, захист від пилу, від спеки. Тому найкраще, що людина може зробити у випадку аварійного дерева, подивитися, чи можна його кронувати.

Кронування  дерев – це часткове обрізання гілок або часткове  видалення крони.  Дану процедура  потрібно проводити регулярно. Періодичність проведення кронування  залежить від сезону, санітарного стану та виду дерева. У виняткових випадках, дані роботи  проводяться в терміновому порядку, щоб уникнути аварійних ситуацій. Також, воно сприятливо впливає на життєстійкість рослини, завдяки видаленню непотрібних елементів.

Порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006р № 1045.

За цим порядком людина має звернутися за дозволом  до управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради (вул. Дружби Народів,23 (каб.93 аб)), в заяві вказати причину, чому ви хочете спиляти дерево.

Після отримання заяви  виїде комісія, яка обстежить дерево, вислухає та складе відповідний акт обстеження.

У випадку, коли дійсно дерево не можна врятувати, надається відповідний дозвіл на видалення дерева.

Виконуйте Правила благоустрою, забезпечення чистоти і порядку на території  Южноукраїнської  міської територіальної громади.

 

 

Читайте також

Прибирання снігу

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

У зимовий період актуальним залишається питання своєчасного очищення міста від снігу та проведення п...

Вивезення опалого листя

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

Осінь – прекрасна пора року, коли дерева та кущі починають міняти свій колір, а листочки почин...