Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інформація про проведення заходів до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у місті Южноукраїнську
AA

Інформація про проведення заходів до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у місті Южноукраїнську

Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію «16 днів проти  насильства». Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства, привернути увагу громадськості до протидії домашньому насильству, жорстокому поводженню з дітьми, торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку: 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини».

З 25 листопада по 10 грудня традиційно, своїм головним завданням Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – ЮМЦСССДМ) долучившись до проведення заходів має за мету: створити, саме у своєму місті, соціальний простір вільний від насильства.

Упродовж трьох тижнів фахівцями із соціальної роботи було проведено ряд заходів: семінар на тему: «Захист дітей від насильства та жорстокого походження» за участю вихователів дошкільного навчального закладу,   батьківські збори в навчальних закладах міста,  заняття з використанням арт - технік для учнів загальноосвітніх шкіл за темами: «Ні-насильству!», «Знай свої права», «Торгівля дітьми - це не міф, це реальність!»,  семінар-практикум для студентів Южноукраїнського професійного ліцею з протидії насильству та боулінгу «Знай свої права! Як себе захистити!». В рамках Школи відповідального батьківства проведено тренінг «Домашнє насильство - де шукати вихід?» з демонстрацію відеоролику «Насилля – глобальна проблема ХХІ століття»,  консультування жінок в Клініці дружній до молоді. Вулична акція «Збережи життя-зупини насильство» викликала подив і зацікавленість у городян, адже, помаранчевий колір кульок створював певний настрій  події. Цей колір  символізує боротьбу за ліквідацію насильства щодо жінок. Багато хто з мешканців вперше замислився, що таке явище як насильство  ганебне: принижуючи когось, ніколи не станеш щасливим!

Під час проведення інформаційно- просвітницької роботи упродовж всієї акції   розповсюджувалися  флаєри «Насильство! Мовчати не можна! Як діяти!» та блокноти «Стоп насиллю в сім’ї».

 

Читайте також

Головна цінність

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

16 квітня фахівець із соціальної роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб Ольга ...

Відповідальне батьківство

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

11 квітня 2024 року було проведено 4 заняття «Як стабілізувати себе?», під час яког...

Здоровий спосіб життя

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Южноукраїнський міський центр соціальних служб протягом року проводить  інформаційно-просвітниц...

Виїзд мобільної бригади

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

10 квітня в реагування на повідомлення відділення поліції №3 Вознесенського РУП ГУ НП в Миколаївські...

Шановні мешканці громади!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Упродовж 2024 року Миколаївським обласним центром соціальних служб заплановане проведення навчання з...

Упродовж І кварталу 2024 року здійснено 56 відвідувань сімей, в яких зафіксовано випадки домашнього насильства

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

В реагування на повідомлення мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги особам, які постраж...